Àngel Ros inicia en minoria el seu quart mandat

Àngel Ros inicia en minoria el seu quart mandat| EP – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El socialista Àngel Ros ha estat reelegit alcalde de la ciutat només amb vuit vots dels 27 regidors, en un ple carregat de simbolismes en què la Crida li ha lliurat la bandera del col·lectiu de gais i lesbianes, i al costat de ERC, s’ha posicionat per la independència al prometre els càrrecs.

PSC, CiU, ERC, Ciutadans, PP i el Comú ha optat per votar els seus candidats mentre que els dos regidors de la Crida han optat de manera simbòlica per votar a una de les persones desnonades a Lleida, José Luís Castro, per iniciar el mandat “amb una denúncia explícita a la manca de protecció del dret a l’habitatge i donar visibilitat al treball de la PAH”, vots han estat declarats nuls.
 
En el seu discurs d’investidura, el ja paer en cap “ha assegurat que en aquest mandat serà necessari més esforç per al diàleg, la renúncia, el consens i la generositat de tots”.
 
Des de CiU, Toni Postius ha insistit en el missatge de la Paeria més plural, ha defensat la transparència i ha avisat que “estirar més la mà que la màniga ha quedat enrere”. Per la seva banda, Pau Juvillà, de la Crida, ha avançat en el seu discurs que el seu grup no obeirà la Constitució que no representa “la voluntat popular del camí de la independència”. El cap de llista d’ERC, Carles Vega, ha remarcat que els republicans defensarien un Estat català lliure i sobirà.
 
Des del Comú, Carlos González ha avançat que la seva agrupació d’electors defensa sol dos mandats en el poder i apostarà per determinar quina part dels 250 milions de deute públic que acabarà aflorant és legítima. La cap de llista popular, Dolors López, ha insistit que cal separar els assumptes d’Estat i de la Generalitat dels municipals.
 
L’únic discurs íntegrament en castellà ha estat el de la portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, que ha iniciat la seva intervenció advertint que defensarà la Constitució a diferència d’altres grups i la cooficialitat de les llengües.
 
Ros inicia en minoria seu quart mandat després d’arribar a l’Alcaldia per substituir Antoni Siurana el 2004.