Comarques

L’aeroport lleidatà que dobla els passatgers durant el 2022

Lleida-Alguaire registra un descens d'un 30% de viatgers per la baixada d'activitat de l'escola de formació

Marta Romera
  • gener 8, 2023
  • 3 min read
L’aeroport lleidatà que dobla els passatgers durant el 2022

L’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell ha tancat el 2022 amb 11.238 passatgers, més del doble dels 5.145 de l’any anterior segons dades facilitades per Aeroports de Catalunya. L’increment es deu a la posada en marxa de la ruta regular que connecta amb Madrid dos cops per setmana i que opera Air Nostrum. Mentre, al de Lleida-Alguaire, el volum de viatgers s’ha situat el 2022 en 33.053, un descens d’un 30% respecte a un any abans, quan es va assolir la xifra de 47.326 passatgers. Segons han indicat des d’Aeroports de Catalunya, les dades mostren la baixada d’activitat que ha registrat l’empresa lituana BAA Training arran de la guerra a Ucraïna. També cal tenir en compte que l’escola comptava el 2021 amb grup addicional de formació a Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A l’aeroport de la Seu, el mes amb un volum de viatgers més alt ha estat el d’octubre, amb 1.090 passatgers. També es van superar el miler d’usuaris al gener, febrer i juny i pràcticament es va arribar a aquesta xifra durant els mesos d’abril, maig i juliol. Mentre, al novembre i desembre es van registrar més de 900 viatgers, al setembre la xifra va ser de 850 i tant al març com a l’agost es van superar el 700 passatgers.

 

A Lleida-Alguaire, el mes de març de 2022 es va tancar amb gairebé 4.000 viatgers. Mentrestant, al febrer es van superar els 3.600 i a tant a l’abril com a l’agost els 3.200. A més, al gener, maig i octubre el volum de passatgers es va situar per sobre dels 2.500. La resta de mesos, excepte el de desembre amb 1.800, es van tancar amb més de 2.000 usuaris.

 

Des d’Aeroports de Catalunya han indicat que l’activitat d’Air Nostrum a l’aeroport lleidatà s’ha mantingut estable i ha registrat un lleuger repunt amb la tercera freqüència. D’altra banda, cal tenir en compte que el turoperador suec Quality Travel ha deixat d’operar aquest hivern 2022-2023 els vols per a esquiadors des d’Alguaire.

Pel que fa al volum d’operacions, aquest és similar en relació amb en els darrers dos anys a Andorra-La Seu. Així, el 2022 es va tancar amb 5.686, per les 6.846 de l’any anterior. Des d’Aeroports de Catalunya atribueixen aquest descens a l’ajust de les operacions de formació. Mentrestant, a l’aeroport de Lleida-Alguaire aquestes han caigut més de la meitat, ja que s’ha tancat el 2022 amb un total de 15.859 operacions, quan un any abans es va assolir un volum de 35.091.

 

En paral·lel, des d’Aeroports de Catalunya han indicat que les activitats de Lleida-Alguaire vinculades a la indústria aeronàutica, ja sigui les tasques de manteniment, preservació o gestió, segueixen a bon ritme. També ho fan, segons les mateixes fonts, els projectes tecnològics que s’estan desenvolupant en aquesta infraestructura.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *