L’aeroport de Lleida-Alguaire formarà els pilots d’una companyia aèria internacional

L’aeroport de Lleida-Alguaire acollirà uns 400 pilots en formació a finals de 2024, xifra que es preveu augmentar encara més fins al 2026. La meitat d’aquests provindran de l’Índia. Són xifres previstes arran de l’acord al qual han arribat l’empresa lituana de formació aeronàutica BAA Training, establerta a Alguaire des de 2018, i Air India per proporcionar formació als pilots de la companyia. El primer grup de 15 pilots de l’Índia arribaran a Lleida aquest gener. Al juny ja n’hi haurà una seixantena, que s’afegiran a alumnes d’altres nacionalitats, especialment del Vietnam, país amb el qual BAA Training també ha tancat un acord. El Govern construirà dos nous hangars i un nou edifici a la infraestructura per donar sortida a aquesta demanda.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Actualment, l’escola de pilots compta amb 60 alumnes d’arreu del món i 15 aeronaus.

La consellera de Territori, Ester Capella, de viatge oficial a l’Índia, ha mantingut aquest dimarts una trobada amb representants de l’empresa BAA Training a Nova Delhi per saber de primera mà els detalls de l’acord. La Generalitat, a través d’Aeroports de Catalunya, té previst construir l’any vinent dos nous hangars i un nou edifici de 800 metres quadrats per a la formació aeronàutica, que disposarà com a mínim de 10 aules, diverses zones de descans i sales de briefing.

El Govern també estudiarà les vies per a resoldre les necessitats d’allotjament que suposarà l’arribada dels nous alumnes, ja sigui dins o fora del recinte aeroportuari, amb la col·laboració de les administracions del territori.

L’impacte de la despesa en allotjament, béns i serveis és d’un 15.000 euros anuals per a cada alumne, al marge de l’impacte econòmic del propi aeroport. Per tant, amb els 400 alumnes previstos a finals de 2024, l’impacte anual se situarà al voltant dels 6 MEUR sobre el territori de l’entorn de l’aeroport.

Durant el viatge oficial a l’Índica, la consellera també s’ha reunit amb representants de la companyia aèria Air India, els quals han ratificat que Barcelona és una prioritat i que els vols directes entre Nova Delhi i la capital catalana podrien iniciar-se el 2025.