Sense Categoria

Les obres del segon hangar més gran de Catalunya a l’aeroport de Lleida-Alguaire començaran l’any que ve

LleidaDiari
  • setembre 24, 2021
  • 3 min read
Les obres del segon hangar més gran de Catalunya a l’aeroport de Lleida-Alguaire començaran l’any que ve

Les obres del segon hangar més gran de Catalunya que s'ha de fer a l'aeroport de LleidaAlguaire començaran el 2022 per estar operatiu a finals d'any o el 2023. La modificació de Pla especial d'aquesta infraestructura que s'ha aprovat aquest dijous permetrà augmentar el nombre d'empreses vinculades al sector espacial i a més de l'hangar, també es preveu la construcció de dos nous edificis.

 

L'hangar, amb un espai de 6.400 metres quadrats, tindrà capacitat per a dues aeronaus tipus A320/Boeing 737 o una aeronau widebody. El vicepresident de Govern, Jordi Puigneró, ha destacat que en els darrers dos anys, a l'aeroport d'Alguaire hi ha hagut més operacions d'aterratge i enlairament de naus que al de Sevilla.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La Comissió de Territori de Catalunya ha aprovat aquest dijous una modificació de Pla especial de l'aeroport de Lleida-Alguaire que permetrà construir un hangar – el segon més gran de Catalunya – i dos nous edificis per a formació i l'aterratge de noves start-ups en el marc del projecte per convertir la infraestructura en l'Aeroport Air&Space Por Lleida-Alguaire. Concretament, l'aeroport guanyarà 16.200 metres quadrats de sostre edificable.

Les obres del segon hangar més gran de Catalunya a l’aeroport de Lleida-Alguaire començaran l’any que ve

Les obres del segon hangar més gran de Catalunya a l'aeroport de Lleida-Alguaire començaran l'any que ve | LleidaDiari.cat

 

Augmentar el nombre d'empreses vinculades al sector aeroespacial

La modificació de pla permetrà augmentar el nombre d'empreses vinculades al sector aeroespacial. El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha destacat que actualment ja n'hi ha 19 de privades que ofereixen un total de 169 llocs de treball directes. La previsió del Govern és que això «vagi a més» els anys vinents per tal que la infraestructura esdevingui un «pool d'ocupació» a les terres de Ponent.

 

En aquest sentit, el vicepresident ha dit que Lleida ha de ser reconeguda com a «factoria d'innovació en matèria aeroespacial» i ha valorat la posició geoestratègica de les terres de Lleida, que fan que siguin un «nucli central de dinamització» que el Govern vol promocionar.

 

Puigneró ha recordat que fa sis mesos Catalunya va llençar a l'espai el seu primer nanosatèl·lit i que alguns ho van qüestionar i fins hi tot en van fer «mofa». El vicepresident creu que aquells que van riure's del projecte aleshores, quan veuen el que s'està fent a Lleida-Alguaire amb l'impuls que se li està donant, tenen ara enveja.

 

347 hectàrees on a curt termini s'hi vol invertir

Per la seva banda, el director d'Aeroports, Jordi Candela, ha comentat que el que s'ha fet avui és «endreçar» l'entorn de l'aeroport; un total de 347 hectàrees on a curt termini s'hi vol invertir, però que a la llarga s'ha de planificar per poder donar sortida a tot el creixement que es preveu els anys vinents. De moment, entre 2022 i 2023 es construiran aquest hangar i els dos nous edificis que es dedicaran a formació i a acollir empreses.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *