Quality Travel mantindrà l’activitat de turisme de neu a l’aeroport de Lleida-Alguaire

 

Aeroport de Lleida-Alguaire. | LleidaDiari.cat

 

El tancament de l'empresa Thomas Cook va fer saltar totes les alarmes a l'aeroport de Lleida-Alguaire especialment per la propera campanya de neu. No obstant això, l'equipament mantindrà l'activitat de turisme de neu el proper hivern amb el turoperador suec Quatility Travel, que «és el turoperador que més esquiadors porta a la Val d'Aran», tot i que molts opten per Andorra. En concret, transporta uns 4.000 passatgers durant la temporada d'hivern que es tradueixen en «un miler de pernoctacions a la Val d'Aran». Així ho ha anunciat aquest dimecres el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El Govern dona pràcticament per fet que el turoperador Neilson deixarà d'operar aquesta temporada d'hivern a l'Aeroport de Lleida-Alguaire per portar esquiadors al Pirineu. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha reconegut les «dificultats» del turoperador per trobar una alternativa que li permeti suplir els avions que contractava a Thomas Cook, després de la fallida d'aquesta companyia. Gavín considera que, en cas de confirmar-se, la decisió de Neilson tindria un «impacte negatiu en el turisme a Andorra però baix a les comarques de Lleida» i «insignificant» pel que fa a l'aeroport lleidatà, davant la seva aposta com a plataforma industrial aeronàutica. En aquest sentit, el Govern ha tancat un acord amb una «important» aerolínia europea que estacionarà els seus avions a Lleida-Alguaire per fer-hi reparacions i manteniment.

 

A principis d'agost, el Govern va anunciar la renovació de l'acord amb Neilson amb el qual el turoperador seguiria portant esquiadors britànics al Pirineu a través de Lleida-Alguaire aquesta temporada d'hivern. La previsió de Neilson era posar a la venda 10.000 paquets turístics per anar, sobretot, a les pistes d'Andorra i en menor mesura a Baqueira Beret. Però la fallida de la companyia Thomas Cook ha obligat Neilson a replantejar la seva oferta de neu al Pirineu ja que Thomas Cook aportava un 70% dels avions amb què Neilson transportava els seus clients.

 

 

«Important» aerolínia a Alguaire

En aquesta aposta de l'aeroport lleidatà com a plataforma industrial aeronàutica, Isidre Gavín ha anunciat que el Govern ha tancat un acord amb una “important” aerolínia europea que preveu utilitzar les instal·lacions de Lleida-Alguaire per estacionar i fer manteniment i reparacions als seus avions. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat no n'ha volgut avançar el nom a l'espera que sigui la mateixa companyia qui faci l'anunci en els pròxims dies.