Sense Categoria

L’AECC Lleida mostra la seva tasca a través de l’emissió d’una pel·lícula

Avatar
  • febrer 4, 2020
  • 3 min read
L’AECC Lleida mostra la seva tasca a través de l’emissió d’una pel·lícula

L'AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida (AECC Lleida) estrena al CaixaForum de Lleida, la pel·lícula 'Anomena-ho càncer. Històries darrere la paraula'. El vídeo està protagonitzat per pacients, familiars, voluntaris, col·laboradors, equip tècnic i membres de la junta executiva de l'associació. Aquest acte forma part de la celebració del Dia Mundial contra el Càncer, 4 de febrer.

 

L'objectiu d'aquest film és donar a conèixer els serveis i prestacions de l'AECC Lleida a través de les experiències viscudes dels usuaris i col·laboradors de l'associació. Durant l'acte d'avui, a més de visionar la pel·lícula, 5 dels protagonistes explicaran la seva experiència participant al vídeo i el que els ha suposat conviure amb el càncer.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La demarcació de Lleida es tenyeix de verd

A més, l'AECC Lleida ha convidat, un any més, a tots els municipis de la demarcació a tenyir-se de color verd aquest dimarts, Dia Mundial del Càncer, a través de les seves juntes locals. Enguany, més de 50 poblacions ja s'han sumat aquesta iniciativa i il·luminaran de color verd els edificis o monuments de les diferents poblacions.

 

L'Associació treballa cada dia per poder trencar amb el tabú de la paraula càncer. La por que genera el diagnòstic del càncer, fa que, de vegades, la paraula es torni un tabú. A més, la malaltia pot generar unes necessitats emocionals i socials ara l'ansietat, la por, impacte econòmic, etc.

  

També és important crear i promoure un teixit social d'acompanyament, a través del voluntariat, per totes aquelles persones amb càncer que viuen soles. Per aquests motius, l'objectiu d'aquesta, i moltes altres accions, és donar visibilitat i normalitzar a la malaltia entre la societat.

 

Una entitat compromesa en donar servei a tot el territori lleidatà

L'AECC Lleida és una entitat compromesa en donar servei a tot el territori lleidatà amb activitats, conferències de prevenció del càncer i foment d'hàbits saludables, suport psicològic, servei de fisioteràpia, servei d'atenció social, préstec de material ortopèdic, etc. Tots els serveis són gratuïts per a persones que han patit o pateixen càncer i els seus familiars.

 

En l'últim any, l'Associació ha atès a més de 1.000 persones entre malalts i familiars; ha organitzat més de 140 conferències de prevenció i d'hàbits saludables, on van participar gairebé unes 17.000 persones. Actualment, l'AECC Lleida té més de 100 delegacions i juntes locals i compta amb gairebé 600 voluntaris i 3.600 socis.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *