Cultura

L’AECC a Lleida acull una exposició sobre la història de la recerca en càncer

L’exposició s’ha instal·lat al hall de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida

Marta Romera
  • gener 30, 2023
  • 2 min read
L’AECC a Lleida acull una exposició sobre la història de la recerca en càncer

L’Associació Contra el Càncer a Lleida presenta, amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer (4 de febrer), l’exposició ‘La recerca en càncer, un repte mil·lenari’, amb la qual pretén fer un recorregut al llarg de la història per a conèixer com ha anat evolucionant la recerca en càncer i com ha influït el seu coneixement en la supervivència d’aquesta malaltia. ‘La recerca en càncer, un repte mil·lenari’, que podrà gaudir-se al hall de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida des del 30 de gener fins al 5 de febrer, mostra les diferents fites que s’han produït en la recerca oncològica al llarg del temps, fent-los coincidir amb esdeveniments memorables en diferents èpoques històriques.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Així, l’exposició es remunta a l’inici dels temps i mostra com en èpoques tan llunyanes com la prehistòria, ja podem trobar vestigis del càncer, la qual cosa posa de manifest que el càncer no és una malaltia d’una època recent.

 

La mostra gira la vista al passat per donar valor a la ciència com un mitjà essencial per a abordar malalties i el treball dels investigadors i la seva aportació al llarg de la història per a conèixer i millorar la supervivència en càncer, com les fites esdevingudes en l’últim segle: la seqüenciació del genoma o la immunoteràpia.

 

No obstant això, l’exposició tampoc s’oblida del futur, on la recerca oncològica dirigeix els seus esforços cap a una major comprensió del procés tumoral i el perfeccionament del diagnòstic dels diferents tumors, així com a dissenyar noves estratègies terapèutiques per a enfrontar la malaltia. 

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *