L’AECC Lleida cancel·la les colònies d’estiu per a infants amb càncer

Imatge de les colònies del 2018

Imatge de les colònies del 2018 | LleidaDiari.cat

L'AECC Lleida ha cancel·lat les Colònies d'estiu per a nens amb càncer a la Val d'Aran per primera vegada en 20 anys.

 

En un comunicat, l'entitat afirma que s'ha vist «obligada» a prendre aquesta decisió arran de la pandèmia del coronavirus, ja que l'equip mèdic de les Colònies afirma que els infants participants, d'entre 7 i 15 anys, «són especialment sensibles» al virus en estar immunodeprimits. Altres dels motius que han portat a la suspensió de l'activitat són el risc a noves onades de contagi mentre no hi hagi vacunes o tractaments, així com la incertesa sobre l'autorització i la logística per celebrar aquest tipus d'activitats.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Les mesures de protecció fan que es perdi el sentit de les Colònies

Així mateix, des de l'AECC Lleida consideren que les mesures de prevenció, com la distància entre persones o l'ús de materials de protecció, fan «que es perdi el sentit de les Colònies: convivència, relació interpersonal, sentiment de grup». També han explicat que el pressupost de les colònies es pot destinar a «recursos per a demandes socials derivades de la situació actual», donada la «necessitat urgent» d'aquests.

 

Per últim, l'equip implicat en la 21a edició de les Colònies que s'havien de celebrar del 19 al 26 de juliol a la Val d'Aran ha assegurat que «continuaran treballant» perquè l'edició de l'any vinent tingui «l'energia sumada de les dues edicions».