Sense Categoria

L’AECC Lleida acceptarà donacions amb targeta en el seu Dia de la Col·lecta Anual

LleidaDiari
  • juny 22, 2021
  • 4 min read
L’AECC Lleida acceptarà donacions amb targeta en el seu Dia de la Col·lecta Anual

L'AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida surt als carrers de Lleida aquest dimarts per celebrar el Dia de la Col·lecta, una jornada on els voluntaris de l'associació sortien al carrer amb les seves guardioles verdes per recaptar fons.

 

A més, l'Associació disposarà de dos TPV's a les taules del Carrefour i la Paeria per poder realitzar donacions amb targeta. Aquest any, totes les donacions es destinaran per pal·liar les necessitats socials dels pacients més vulnerables.

 

Disminució dels ingressos, augments de les despeses, impossibilitat per a fer front a les despeses corrents, arribar a fi de mes o sobreviure amb tot just 400 € mensuals, són algunes de les conseqüències derivades del diagnòstic del càncer que provoquen pobresa i desigualtat a Espanya.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Del total de persones amb càncer en situació de vulnerabilitat, el 32% es troba en situació d'incapacitat temporal

Segons un informe de l'AECC, Pobresa, COVID i càncer: un triple front per als més vulnerables, aquesta situació d'extrema vulnerabilitat afectaria més de 130.000 pacients a Espanya.

 

Del total de persones amb càncer en situació de vulnerabilitat, el 32% es troba en situació d'incapacitat temporal o baixa mèdica amb una disminució del 25% del salari mensual; un 12% són autònoms, en cotitzar el 80% per la base mínima poden quedar-los al voltant de 400 € mensuals per a fer front al dia a dia; un 11% estan aturats o estan en situació d'ERTO i el 28% restant la seva activitat es troba vinculada a l'economia submergida o fora del mercat de treball regular.

 

No s'ha d'oblidar que les llars es veuen afectats, ja que la situació dels pacients incideix en tota la família.

 

Un Dia de la Col·lecta per pal·liar les desigualtats. Lleida surt al carrer

L'AECC Lleida surt al carrer per a donar servei a famílies vulnerables amb càncer. Per a elles, l'organització posa a la seva disposició professionals que ajudaran a les famílies durant tot el procés de la malaltia ajustant-se a les seves necessitats amb uns serveis que van des d'ajudes econòmiques, assistència jurídic-laboral, pisos i residències, préstec de material ortoprotèsic o atenció a la vulnerabilitat.

 

L'Associació ha triplicat en tan sols un any les ajudes econòmiques directes. L'AECC Lleida va atorgar 21.878 € en ajudes econòmiques durant el 2020 i va atendre a un total de 194 famílies en l'àrea de serveis socials. En canvi, el 2019 va atorgar 9.392 € en ajudes econòmiques i va atendre a 183 famílies en l'àrea de serveis socials.

 

El 17 de juny, la AECC Lleida sortirà al carrer amb 14 taules a la ciutat de Lleida i una al MaxiDia de Golmés, a més, hi haurà 145 persones voluntàries.

L’AECC Lleida acceptarà donacions amb targeta en el seu Dia de la Col·lecta Anual

L'aecc Lleida surt al carrer per celebrar el Dia de la Col·lecta | LleidaDiari.cat

 

On estan ubicades les taules?

· Ajuntament de Lleida.

· Plaça Sant Joan.

· La Gremial – Davant del funàtic.

· Carrefour.

· Departament de Salut.

· Balàfia – Davant de la Farmàcia Isanta.

· Mariola – Davant Farmàcia Manso (c/Pius XII).

· Plaça Espanya

· IEI – Plaça Catedral.

· Hospital Arnau de Vilanova.

· Hospital Santa Maria.

· Cappont – Davant de la passarel·la Liseu.

· Nova Balàfia – Davant del CAP de Balafia.

· Mangraners.

 

'La Guardiola digital'. Una altra forma de col·laborar és de manera digital

L'AECC també ha tornat a posar en marxa les guardioles digitals, una eina per poder col·laborar en el Dia de la Col·lecta de manera digital, que es va posar en marxa l'any passat. Tothom que vulgui participar: empreses, entitats, particulars, etc., pot tenir la seva guardiola digital, és molt fàcil.

 

Només cal registrar-se a https://mihuchacontraelcancer.aecc.es/ i es crearà de manera automàtica la guardiola personalitzada. Un cop inscrit es rep un enllaç que et porta a una pàgina de l'Associació per poder donar diners, com quan fas una compra per internet. Aquest enllaç es pot difondre a través de totes les xarxes socials, whatsapp, correu electrònic, etc.

 

Tots els fons que aconsegueixis a través d'aquest enllaç es comptabilitzaran amb el nom de cada guardiola personalitzada, que un mateix podrà anar consultant.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *