L’Associació Contra el Càncer crea una junta local al Pallars Sobirà per primer cop

L'Associació Contra el Càncer a Lleida ha presentat aquesta setmana al Centre Cívic de Sort, per primer cop la nova junta local del Pallars Sobirà. Fins al moment, no hi havia cap representació formal en aquesta zona del Pirineu. Des de l'Associació van explicar que «anys enrere s'havien organitzat algunes activitats, però mai havíem tingut una junta local com a tal fins ara».

 

Durant l'acte van participar Baldo Farré, alcalde de Sort; Laura Tristan, consellera del Consell Comarcal del Pallars Sobirà; Sisco Maranges, membre de la junta provincial de Lleida i president de la junta local de l'Aran; Eva Figuera, gerent de l'Associació; Jordi Arjó, psicòleg i tècnic de les comarques del Pirineu i Iolanda Mas, representant de la junta del Pallars Sobirà.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Una de les missions de l'Associació és arribar al màxim de territori per tal de poder ajudar a totes les persones amb càncer. Per aquest motiu, des de l'Associació sempre es treballa per tenir punts locals a tota Lleida. Aquesta feina es fa conjuntament amb voluntaris que se sumen en la lluita contra el càncer.

L’Associació Contra el Càncer crea una junta local al Pallars Sobirà per primer cop | LleidaDiari.cat

 

La inauguració de l'exposició '50 anys canviant la història del càncer'

D'altra banda, durant l'acte de presentació també es va fer la inauguració de l'exposició '50 anys canviant la història del càncer', una exposició interactiva amb exemples significatius dels avanços científics, els quals han contribuït a millorar la vida de les persones gràcies al fet que fa 50 anys, l'Associació Contra el Càncer decidís apostar per la recerca.

 

L'exposició mostra fites importants entre els quals es troben l'estudi que es realitza a Lleida per part de Inés de la Rosa, investigadora de l'IRBLleida i les Dres. Rosa Martí i Anna Macià. Actualment, l'Associació Contra el Càncer a Lleida finança una beca predoctoral a Inés de la Rosa per la recerca en melanoma acral. Aquest és un tipus de càncer molt agressiu que, en el moment del diagnòstic, està molt avançat. Avui dia, se sap molt poca cosa perquè és molt poc freqüent.

 

Per aquest motiu, els projectes de recerca com el de la Inés són claus per tenir més informació sobre l'origen, els mecanismes de desenvolupament i les noves estratègies per tractar-lo amb èxit.