Ets conscient de l’ús que fan les xarxes socials de les teves dades? Informa’t!

L’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) qüestiona l’obtenció i el tractament de dades personals d’usuaris per part de Meta, propietària de Facebook.

En les conclusions publicades aquest dimarts, el magistrat considera que els usuaris de la xarxa social no són plenament conscients que la plataforma fa públiques les seves dades amb objectius comercials i suggereix que aquest compromís sigui més explícit. “Un comportament que consisteix a consultar llocs d’internet i aplicacions i accionar botons de funció no pot, en principi, assimilar-se a un comportament que faci manifestament públiques les dades personals sensibles els usuaris”, assenyala.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Qüestions relacionades amb el tractament de dades personals

D’aquesta manera, l’advocat general conclou que una autoritat de la competència pot intervenir en qüestions relacionades amb el tractament de dades personals. La sentència és una resposta al recurs que va interposar Meta a una resolució del Tribunal Superior Regional de Düsseldorf (Alemanya), que considerava que les autoritats de la competència no podien opinar sobre el Reglament General de Protecció de Dades.

Les conclusions del magistrat, però, no són vinculants, sinó que es limiten a proposar al Tribunal de Justícia una solució jurídica. No obstant això, la decisió final del TJUE –que encara no té data concreta per aquesta qüestió- sol alinear-se amb la de l’advocat general.