Els Mossos avisen que cal saber l’IMEI del mòbil en cas de pèrdua o robatori

Imatge d'arxiu d'una parella de Mossos d'Esquadra

Imatge d'arxiu d'una parella de Mossos d'Esquadra | Twitter

 

Els Mossos d'Esquadra utilitzen molt les seves xarxes socials per advertir els ciutadans sobre coses importants a tenir en compte en la vida quotidiana. L'últim dels consells que ha donat el cos de seguretat a través de Twitter ha estat sobre els telèfons mòbils.

 

Segurament pocs són els que saben què és l'IMEI d'un mòbil, però es tracta d'una cosa molt important, així ho han advertit els Mossos, que asseguren que en cas de robatori o pèrdua serà un element vital per poder recuperar el terminal.

 

L'IMEI, un identificador numèric

Aquest element del qual parlen els Mossos es tracta d'un número únic a cada mòbil que serveix per identificar-lo a escala mundial, el significat de les sigles d'aquesta paraula, de fet, és International Mobile Equipment Identity.

 

Tal com informa el cos de seguretat, l'IMEI és necessari en cas de pèrdua del mòbil o de robatori d'aquest, doncs és l'únic element que permet identificar el terminal i per tant, és necessari a l'hora de posar una denúncia en cas d'haver perdut el telèfon o en cas que l'hagin robat. A més, també serveix per bloquejar completament el telèfon, ja que contactant amb l'operadora i donant l'IMEI del terminal podran impedir l'accés a la xarxa des del mòbil així com la realització de trucades.

 

Aquest número es pot aconseguir de forma fàcil, només cal marcar el següent codi: *#06#. Un cop que el tinguem, però, els Mossos recomanen no emmagatzemar-lo al mateix telèfon mòbil.

 

Los jóvenes mantenían las conversaciones a través de Whatsapp

És important saber l'IMEI del nostre telèfon mòbil  | Cedida

 

En cas de robatori o pèrdua de mòbil s'ha de denunciar

Els Mossos han aprofitat també per recordar que és important denunciar en cas d'haver perdut o d'haver patit un robatori de mòbil, sempre acudint a la dependència policial més propera.

 

Un cop fet això, s'han de seguir uns passos senzills per evitar que, si algú té el nostre telèfon, el pugui utilitzar. Primer de tot s'ha de bloquejar la línia de telèfon trucant a l'operador, d'aquesta forma s'evita que es puguin realitzar trucades ni utilitzar la targeta SIM, a més, tampoc es podran utilitzar les dades.

 

És en aquest moment quan també cal tenir a mà l'IMEI del mòbil, ja que des de la mateixa operadora també l'hauran de bloquejar fent així que no es pugui accedir a la xarxa des del telèfon, ni navegar amb 3G o 4G ni fer trucades.

 

Consells de seguretat sobre els mòbils

Aprofitant l'advertència, els Mossos han volgut donar també alguns altres consells útils per aconseguir la màxima seguretat als telèfons mòbils. Una de les principals coses que mencionen és protegir-lo amb un PIN, una contrasenya o un patró gràfic de desbloqueig. A més, també aconsellen posar contrasenyes difícils d'endevinar i tenir alguna aplicació 'antirobatori', per esborrar les dades i localitzar el terminal un cop robat o perdut.

 

Mencionen també que és important mantenir el mòbil bloquejat en tot moment sempre que no s'estigui fent servir. A més, tenir una copa de seguretat de tota la informació que hi ha al telèfon és una bona manera de no perdre-ho tot en cas de perdre'l.