Última hora: Admeten a tràmit una querella contra l’alcalde de Lleida

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida ha admès a tràmit la querella presentada per Promenade Lleida, societat que promou el parc comercial i d’oci a Torre Salses, contra l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i pel primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, per un presumpte delicte de prevaricació. El jutge instructor ha acordat iniciar diligències en acceptar com a indiciàriament delictius els fets descrits a la demanda de la promotora i ha citat a declarar Pueyo i Postius el 13 de gener del 2023, segons expliquen des de Promenade Lleida.

 

A la vegada, el jutjat ha ordenat a l’Ajuntament de Lleida remetre els diferents expedients municipals relatius a la tramitació del projecte comercial de Torre Salses.

 

La querella argumenta que l’alcalde i el tinent d’alcalde «han orientat la seva actuació per, de manera plenament conscient i deliberada, impedir l’execució del planejament urbanístic que regula el sector SUR 42 (Torre Salses) de Lleida i aturar la implantació del complex comercial i d’oci que Promenade Lleida promou».

Des de la promotora, exposen que, per complir amb el compromís electoral d’aturar Torre Salses expressat al programa dels dos partits que integren el govern municipal (ERC i JxCat), Pueyo i Postius «han incomplert deliberadament el planejament urbanístic de Lleida, que és de compliment obligat, i les obligacions de gestió urbanística que se’n deriven».

Des de Promenade Lleida, assenyalen que, tot i ser «l’últim i indesitjat mitjà», van decidir portar als jutjats l’alcalde i el tinent d’alcalde de la Paeria, ja que «qualsevol diàleg o acord amb l’equip de govern local ha estat impossible».

 

«La finalitat d’aquesta acció judicial no és altra que posar límit a les antijurídiques actuacions de l’Ajuntament de Lleida, guiada pels querellats i dirigides a impedir grollerament i arbitrària l’execució de l’ordenació urbanística aplicable al municipi, per frustrar així un projecte comercial i de lleure que no és del seu gust», afirma la promotora en un comunicat.