Adif es compromet a arranjar el talús de la via del tren a Raimat

Imatge de la reunió del primer tinent d'alcalde de la Paeria, Toni Postius

Adif es compromet a arranjar el talús de la via del tren a Raimat | LleidaDiari.cat

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) s'ha compromès a executar durant aquest any les obres de millora del talús de la via del ferrocarril a Raimat, en compliment dels requeriments efectuats per l'Ajuntament de Lleida sobre la necessitat de consolidar-lo per tal de millorar-ne l'estabilitat.

 

Aquest tram de via està situat just sota unes cases, i el seu estat havia ocasionat la preocupació i les queixes del veïnat. La inversió prevista per aquesta obra ascendeix a 447.164,53 euros i, actualment, Adif es troba en procés de licitació dels treballs, que preveu iniciar durant aquest any, segons va explicar aquest dimecres el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, durant una reunió amb veïns de Raimat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Escoltar les demandes dels veïns

Postius, va visitar aquest dimecres Raimat, a petició de l'Entitat Municipal Descentralitzada i de la seva presidenta, Ainhoa Casabón. El tinent d'alcalde de la Paeria es va reunir amb el veïnat per explicar-los l'actuació i escoltar les seves demandes i va comprometre's a demanar des de la Paeria que Adif respongui els seus dubtes i preguntes.

 

El regidor d'Urbanisme va celebrar que, finalment, Adif hagi decidit actuar, després dels requeriments de la Paeria, i va indicar que aquestes obres permetran «donar tranquil·litat als veïns de Raimat i a tots els usuaris del tren, a més de garantir la seguretat que requereix una infraestructura com aquesta».

 

Retirant els materials que es puguin desprendre fàcilment

En concret, Adif va informar la Paeria que les tasques que durà a terme consistiran en la neteja del talús existent, retirant els materials que es puguin desprendre fàcilment i millorant-ne la superfície. A més, col·locarà una malla de contenció, que juntament amb bolons clavats al terreny de fins a 4 metres de llargada i amb el gunitat (formigó projectat) posterior ajudaran a contenir el talús actual, que també es veurà beneficiat per uns nous escorrentius per evacuar l'aigua del terreny.

 

Per últim, està prevista la construcció d'un petit mur en el tram amb més pendent del talús, per ajudar a contenir les terres. La inversió prevista per aquesta obra ascendeix a 447.164,53 euros i, actualment, Adif es troba en procés de licitació dels treballs, que preveu iniciar durant aquest any, segons va explicar Postius.

 

També et poden interessar…