Acusat un psiquiatre lleidatà per estafar dos pacients germans seus

La fiscalia demana 6 anys de presó a un psiquiatre lleidatà acusat d’apropiar-se de diners i finques de dos germans que eren pacients seus, “aprofitant-se de la confiança” que li tenien. Segons l’escrit del ministeri públic, l’acusat va posar al seu nom, l’any 2003, una finca de Lleida valorada en 240.000 euros.

A més, l’any 2006 va retirar uns 18.000 euros del compte d’un dels germans i, entre els anys 2006 i 2009, va cobrar el lloguer d’unes finques de les víctimes i va deixar de pagar les despeses de la comunitat. A més, segons la fiscalia, l’acusat tenia “plena disposició” d’un fons d’inversió dels germans de prop de 450.000 euros. El judici es farà dijous 9 de març a l’Audiència de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A banda dels 6 anys de presó per un delicte d’estafa continuada i estafa processal continuada i apropiació indeguda continuada, la fiscalia demana que l’acusat indemnitzi els familiars de les víctimes amb els diners i les propietats de què es va apropiar i que pagui una multa de 108.000 euros.

Dimecres, un altre judici d’estafa

A més del judici al psiquiatre, un dia abans, dimecres 8 de març, l’Audiència de Lleida acollirà el judici a tres acusats d’estafar 170.000 euros a una empresa de Lleida a qui la fiscalia demana 2 anys de presó. Segons l’escrit del ministeri públic, els acusats sabien que l’empresa estafada tenia pendent un pagament amb una altra i es van fer passar per treballadors d’aquesta altra empresa per reclamar l’import de la factura.

 

Per aconseguir els diners, els acusats van facilitar a l’empresa estafada un número de compte diferent de l’habitual, a nom dels acusats. Quan l’empresa estafada es va adonar dels fets ho va denunciar al banc i es van poder bloquejar gairebé 73.000 euros. Poc més de 98.000 ja havien estat transferits a altres comptes.

 

La fiscalia demana també que els acusats tornin els 98.000 euros i que se’ls imposi una multa de 4.000 euros si se’ls condemna per estafa o de 200.000 euros si se’ls condemna per blanqueig de capitals.