Endinsa’t de ple a l’agost amb les propostes de l’#agendaLleida!

Un cap de setmana més LleidaDiari.cat arriba amb l’agenda cultural i d’oci de la demarcació de Lleida. No et perdis totes les activitats que s’ofereixen i gaudeix dels dies festius amb totes i cadascuna de les programacions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

  • Els pobles de Baqueira, Tredòs i Arties del terme municipal de Naut Aran tornaran a acollir durant el primer cap de setmana del mes d’agost l’anomenat ‘Mercat Gourmand‘. El mercat es farà el dissabte dia 5 d’agost al centre de Baqueira, el diumenge dia 6 d’agost a Tredòs al carrer del costat del riu i el diiluns i el dimarts, dies 6 i 7 d’agost, al centre d’Arties i al costat del tradicional mercat dels Artesans de l’Aran. El visitant podrà disfrutar de les paradetes a partir de les 10 del matí i durant tot el dia. L’esdeveniment és un punt de trobada de productors alimentaris i d’artesans on hi destaca la qualitat, l’originalitat i la presentació dels seus productes alimentaris i artesanies.
  • El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona serà per vuitena vegada la seu del cicle exclusiu ‘La Pedra Parla’, una aposta musical d’alta qualitat artística amb tres concerts el dissabte 5 i el diumenge 6 d’agost. Es tracta d’una proposta artística que valora el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister, el Monestir de Santa Maria de Vallbona, fundat el segle XII i considerat una de les joies del gòtic religiós català. El festival obrirà les portes amb el concert de quartets de corda amb oboè, amb la interpretació d’obres de Mozart, Britten i l’obra d’estrena d’Helena Cánovas, el dissabte 5 d’agost a les 18.30 hores al Claustre del Monestir. El mateix dissabte, l’event comptarà amb la trobada amb la compositora Helena Cánovas, a les 17 hores a la Sala de Pedra. El dia acabarà amb el concert de Bach: sonates per a ‘viola da gamba i orgue’, a les 21.30 hores al Claustre del Monestir. El diumenge 6 d’agost, l’espectador podrà gaudir de l’últim acte del festival, l’actuació Completes Solemnes a Maria, el diumenge 6 d’agost a les 21.30 hores a l’Església.
  • El primer d’agost la capital del Solsonès es tornarà a omplir amb més d’un centenar de músics d’arreu del món per a la celebració de la 22a edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) i el seu festival, que programa 36 concerts fins al dia 20 a la Catalunya Central i Prepirineu i més de 4 concerts socials tindran lloc en les mateixes dates. El divendres 4 d’agost a les vuit del vespre el teatre comarcal solsoní acollirà el concert inaugural, a càrrec dels professors de corda. El dissabte 5 de juliol l’edició es traslladarà a la Torre de Vallferosa (Torà) a les 19.00 hores per acollir un sextet per a dos violins, dos violes i dos violoncels, amb obres de V. de Indy. El mateix dissabte culminarà amb un concert a Sant Llorenç de Morunys a les 22.00 hores amb el mateix sextet de violins anterior i amb un quintet de cordes en si bemoll major, que interpretaran obres de F. Mendelssohn. El diumenge 6 d’agost tindrà lloc un nou acte a la planta tres de l’Ajuntament de Pinós a les 19.00 hores (centre geogràfic de Catalunya), on alumnes de l’AIMS ens delataran amb les seves obres. Els actes del cap de setmana finalitzaran a l’Esglèsia de Santa Maria d’Organyà a les 21.00 hores, amb el concert d’alumnes solistes guanyadors del concurs, acompanyats per professors de l’acadèmia.

  • El Castell Formós de Balaguer serà l’escenari de la proposta ‘Miralls‘ de Gemma Humet, el dissabte 5 d’agost a partir de les deu del vespre. El concert anirà a càrrec de la pianista i cantautora Gemma Humet, en el que presentarà la seva darrera proposta titulada ‘Miralls’. Sota la direcció artística i escènica de Lluís Danés, Humet fa un cara a cara amb ella mateixa, sola a l’escenari, només acompanyada pel piano; i emmirallant-se en artistes que li són referents, com Joan B. Humet, Toti Soler, Lluís Llach o Clara Peya.
  • La Diputació de Lleida ha acollit el dimecres 2 d’agost la presentació de la tercera edició de la ‘FestaSal’, una jornada plena de propostes per a totes les edats i per tots els gustos que ajudaran a dinamitzar la cultura salinera de Gerri de la Sal, on l’activitat al voltant d’aquest element tornarà a regnar per un dia. La proposta serà el dissabte 5 d’agost, amb un programa farcit d’activitats relacionades amb el patrimoni saliner d’aquesta població del Baix Pallars.
  • El Laberint de palla de Sant Ramon organitzat per l’Associació La Mansa tornarà a obrir les portes el divendres 4 d’agost per tercer any consecutiu. Els participants han d’aconseguir resoldre un enigma i sortir de l’entramat de més 400 bales de palla en menys de 30 minuts. L’espai està ubicat darrere el Santuari de Sant Ramon, agafant la carretera que va direcció Sant Guim de Freixenet. El principal objectiu d’aquesta activitat és donar vida a Sant Ramon creant espais de lleure i d’oci per a tothom i de passada, atreure visitants, fent de la pagesia un atractiu.
  • L’Ajuntament de Riner ha presentat el programa estiuenc ‘#Rineréscultura‘ durant els mesos de juliol i agost, una proposta on la música en serà la principal protagonista. El programa consta d’activitats artístiques i festives, amb un ampli repertori musical que inclourà concerts de música antiga, música clàssica, blues, bandes sonores o versions, entre altres propostes. Aquest diumenge 6 d’agost (19 h) el santuari del Miracle compta amb el concert ‘Música mestissa’ protagonitzat per la formació ‘l’Accademia del Piacere’, enquadrat en Festival de Música Antiga dels Pirineus i que compta amb la col·laboració de la Comunitat Benedictina. El grup interpretarà peces de Mateo Flecha, Henry le Bally, Andrea Falconieri, José Marín, Fahmi Alqhai, Luis de Briceño, Gaspar Sanz i anònims. Es tracta de peces de compositors espanyols del segle XVII, molt influenciats per la música popular i les formes i estils procedents de les colònies de la corona hispana. Prèviament al concert, les persones interessades poden participar en una visita guiada al Santuari del Miracle, que alberga algunes de les obres mestres del barroc a Catalunya.