Viu un cap de setmana ple de música i entreteniment amb les propostes de l’#agendaLleida!

Un cap de setmana més LleidaDiari.cat arriba amb l’agenda cultural i d’oci de la demarcació de Lleida. No et perdis totes les activitats que s’ofereixen i gaudeix dels dies festius amb totes i cadascuna de les programacions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

  • El mes d’agost la capital del Solsonès es tornarà a omplir amb més d’un centenar de músics d’arreu del món per a la celebració de la 22a edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS), que programa 36 concerts fins al dia 20 d’agost a la Catalunya Central i Prepirineu. El divendres 18 d’agost, Solsona acull l’espectacle musical ‘Art amb Art’ a les 20.00 hores a la Terrassa del Museu Diocesà. El preu és de 10 € i el protagonitzen alumnes de l’AIMS. El mateix dissabte a les 22.00 hores, Olius acull l’espectacle ‘Velada musical’ a l’església de Sant Esteve. El preu és de 15 € i compta amb la presència d’alumnes de l’AIMS. El dissabte 19 d’agost, El Miracle presenta un nou concert dirigit per diversos alumnes de l’AIMS. L’acte se celebrarà al Pati de la Casa Gran del Miracle a les 20.00 hores. El preu de l’entrada és de 10 €. Per acabar el cicle musical, el diumenge 20 d’agost, Solsona acull el concert de cloenda del festival. L’esdeveniment se celebrarà a les 20.00 hores al Teatre Comarcal. El preu és de 15 € i compta amb la presència d’una selecció dels millors estudiants de l’edició d’enguany.
  • El cicle ‘Sardanes a la Fresca al Segrià – XVIII Volta comarcal de sardanes’ ampliarà el seu calendari en aquesta edició del 2023, passant de les 8 ballades de l’any anterior a les 10 d’aquesta edició. Aquest cicle consisteix en un festival que programa ballades de sardanes en diferents municipis del Segrià en època estiuenca. El divendres 18 d’agost tindrà lloc una nova ballada de sardanes a Seròs. L’acte es farà a les Piscines municipals de Seròs a les 22 hores. Nombrosos grups sardanistes participaran en l’activitat.
  • El Consell Comarcal del Segrià ha programat del 30 de juliol al 9 de setembre la tercera edició del cicle ‘Escenaris Singulars’, que comptarà amb vuit actuacions musicals en diferents espais patrimonials de la comarca. Els concerts es desenvoluparan posant en valor el patrimoni arquitectònic catalogat com a ‘Bé Cultural d’Interès Local’ juntament amb les arts escèniques d’artistes del territori. La novetat d’enguany és la gastronomia com a forma d’expressió i identitat del territori. Després de cada actuació, els ajuntaments oferiran un tast d’algun producte gastronòmic local o de quilòmetre zero per als assistents. El dissabte 19 d’agost a les 20 hores s’ha programat una visita al Molí del Museu de l’Evolució de Torres de Segre, amb l’actuació de ‘Lauzeta’. Es farà un tast gastronòmic amb degustació de fruita dolça. El diumenge 20 d’agost a les 20 hores, Torrebesses acull una visita a l’Església Nova, amb l’actuació de Segon Passeig. Es farà un tast gastronòmic amb degustació de torrades amb diferents olis i fruita seca.

  • El divendres 11 d’agost l’Associació per a la Interpretació de l’Horta de Lleida va presentar la 5a edició del Laberint de l’Horta a Granja Pifarré. En aquesta nova edició del laberint ‘Som de Ponent‘, els participants trobaran dos camps de cultiu amb 17 noves proves agroculturals que hauran d’anar superant en grup. L’objectiu doncs, serà acabar totes les proves i assolir un repte final. La durada del recorregut va dels 25 als 30 minuts segons el grup. A més, en acabar, el públic visitant disposarà de servei de bar amb terrassa amb productes de l’Horta de Lleida i d’una zona de jocs rurals amb un circuit de tractors. El Laberint s’inaugura oficialment el dissabte 19 d’agost, però es podrà reservar a partir d’inicis d’agost a la pàgina web de Granja Pifarré. L’activitat estarà disponible les tardes i vespres de dissabte així com diumenges matí d’agost, setembre i octubre. Els preus del Laberint de l’Horta seran populars a 8€ l’entrada per a tots els públics i 6€ pels clients de Plusfresc. L’entrada inclou la visita oberta a l’Agromuseu del Tractor.
  • La Granadella celebrarà dels dies 18 a 20 d’agost de 2023 els 30 anys del Festival de la Música Popular i Tradicional. El vicepresident Agustí Jiménez, acompanyat de l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó, i de Rafa Serrano, organitzador de la cursa, han presentat l’edició d’enguany. L’organització vol reivindicar la música popular i tradicional enfront dels embats que la cultura i la llengua catalana reben constantment. Amb els anys el Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella ha esdevingut el referent de la música tradicional a Ponent i a Catalunya a l’estiu.
  • L’Ajuntament de la Seu d’Urgell treu novament a concurs la licitació per a l’explotació del Bar del Centre Cívic El Passeig el passat 9 d’agost. El termini per a la presentació d’ofertes finalitzarà el dia 24 d’agost, a les 14:30. El contracte segueix sent per un termini de quatre anys, amb un valor estimat de 54.420 € i prorrogable per una anualitat més. El pressupost de licitació ascendeix a 10.000 €. Les diferents condicions econòmiques i legals es poden consultar al web de la Plataforma de Serveis de Contractació Pública.