Endinsa’t de ple al setembre amb les propostes de l’#agendaLleida!

Un cap de setmana més LleidaDiari.cat arriba amb l’agenda cultural i d’oci de la demarcació de Lleida. No et perdis totes les activitats que s’ofereixen i gaudeix dels dies festius amb totes i cadascuna de les programacions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

  • La Murga; Mostra Local de Música celebra la seva segona edició a la capital de la Noguera de l’1 al 2 de setembre. La iniciativa va sorgir amb la voluntat que els grups locals i els artistes emergents de Balaguer disposessin d’un cap de setmana dedicat a la música en directe. En aquest sentit, des de l’Àrea de Joventut de la Paeria de Balaguer en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música i una comissió organitzadora, s’ha organitzat una nova edició de la mostra de música local. Els concerts es celebraran al Pati de l’Escola de Música i al pavelló Molí de l’Esquerrà.
  • La vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, l’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, i els organitzadors Pol Alonso i Aida Lesan, han presentat la quarta edició del Festival Marges de Corbins, que se celebrarà el 2 de setembre. La novetat d’enguany és que l’organització ha concentrat les actuacions en una sola jornada. Els organitzadors han justificat la reducció del festival a un dia perquè volien renovar-lo d’alguna manera, i aquesta era una manera de fer-ho. L’acte comptarà amb les actuacions de ‘Kris Tena’, ‘Guatatiboa’ i ‘Compota de Manana’. L’entrada al festival és gratuïta amb prèvia inscripció via formulari, al telèfon 973 19 01 17 o presencialment a l’oficina de l’Ajuntament de Corbins.
  • La Festa Major de les Borges Blanques comença aquest 1 de setembre, i s’allargarà fins al dia 5. L’Ajuntament de la població ha volgut executar diferents mesures per la millora de la seguretat durant la celebració. Els plats forts de l’edició d’enguany seran la Trobada de gegants, gegantes, grallers, gralleres i correfocs de les Borges Blanques, que enguany arriba a la seva 40a edició i en la que es presentarà un nou gegant. Per tal de facilitar un control adequat de l’aforament, l’accés al concert es farà amb entrades QR, gratuïtes, però que s’han d’adquirir prèviament. Per tal de donar prioritat a la gent de Borges, les entrades es poden adquirir de manera presencial, per les persones empadronades a la localitat, els dies 28, 29 i 30, i a partir del 31 a les 0.00 per tothom.

  • Tàrrega se suma a la celebració de la Jornada Europea de la Cultura Jueva 2023 oferint activitats de l’1 al 3 de setembre. Es tracta d’una de les iniciatives amb que la capital de l’Urgell divulga el llegat de la comunitat jueva medieval i el patrimoni històric que n’ha perdurat. L’eix vertebral del cap de setmana girarà entorn de la ‘Casa d’Avraham Xalom‘, inaugurada l’any passat després d’un acurat procés d’adequació i museïtzació. L’edifici, vestigi de l’antic call al carrer Estudi, ha esdevingut una peça clau per interpretar el passat jueu de Tàrrega. Una de les novetats d’enguany consisteix en la troballa de més restes òssies arran d’unes obres. De moment, s’han posat al descobert dues inhumacions. Els enterraments de les Roquetes són considerats els únics testimonis d’avalots contra la comunitat jueva durant l’edat mitjana localitzats a Catalunya.
  • La setena edició del ‘Torrefarrera Street Art Festival‘ s’inicia el divendres 1 de setembre i se celebrarà fins al dijous 7. L’acte disposarà de set parets per a set murals, amb un total de 603 metres quadrats de parets disponibles. D’aquesta manera, quan finalitzi aquesta edició, s’hauran pintat 60 murals a concurs en més de 5.500 metres quadrats de parets del municipi. El certamen internacional, de temàtica lliure, ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals i cada vegada disposa de més participació femenina. Gràcies a l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Escola d’Art Ondara, l’alumnat del nou cicle d’Art Urbà participarà en el certamen amb la creació d’un mural, acompanyant els artistes muralistes sota la supervisió d’un professor especialista.
  • Vielha tornarà a ser epicentre del mototurisme durant els dies 1 i 2 de setembre amb la celebració de la 12a edició de la ‘RodiBook’, la prova no competitiva de motociclisme que se celebra al Pirineu. La competició assoleix enguany la xifra rècord de 1500 participants, suposant una repercussió econòmica per al conjunt del sector turístic de Vielha e Mijaran de més de 300.000€. La prova té lloc per la Val d’Aran, Aragó i sud de França, completant més de 700 km en les diferents modalitats preparades. La ‘RodiBook’ ja és un clàssic dels esdeveniments de l’estiu a Vielha e Mijaran, que reuneix participants arribats de diverses zones d’Espanya, així com d’altres països d’Europa.