Comarques

No us perdeu totes les activitats preparades pel Cosmolúdic de Balaguer

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, Cosmolúdic es reprèn enguany com a espai d’oci educatiu nadalenc

Marta Romera
  • desembre 14, 2022
  • 3 min read
No us perdeu totes les activitats preparades pel Cosmolúdic de Balaguer

Un any més, en el marc de la programació ‘De Nadal a Reixos’ es presenta el Cosmolúdic, un dels espais de lleure de referència al territori durant les vacances escolars de Nadal. Cosmolúdic està organitzat des de l’Àrea de Joventut i l’Àrea d’Ensenyament de la Paeria de Balaguer, i estarà obert des del dimarts 27 de desembre fins al dijous dia 5 de gener al matí. Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, Cosmolúdic es reprèn enguany com a espai d’oci educatiu nadalenc. En aquest, ubicat al pavelló d’Inpacsa, els infants i joves de 2 a 14 anys podran participar d’un seguit d’activitats i tallers de tota mena, esportives, lúdiques, pedagògiques, culturals o artístiques.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Com a novetat, en aquesta edició s’incorpora l’Ecoxoc, una activitat molt dinàmica i original, dissenyada perquè tothom hi pugui participar. Es tracta d’uns artefactes semblants als autos de xoc, però amb la diferència que no s’utilitza l’energia elèctrica per a fer-los funcionar, sinó que els participants s’han d’empènyer amb els peus i aconseguir xocar amb la resta d’Ecoxocs. I, per tant, posant també en valor la importància de fer activitats que comportin un impacte mediambiental baix.
D’altra banda, Cosmolúdic encara aposta per el vessant artística, amb el taller dels il·lustradors Ramon Mayals i Mònica Boladeres, que fan extensiu al parc de Nadal els projectes a més llarg termini que es duen a terme a la ciutat, com és el cas de la Jornada d’Il·lustració i disseny gràfic de l’Encontats.

 

A banda de les novetats, el saló no perd la seva essència i s’hi podran seguir trobant activitats esportives, jocs d’enginy, espai de lectura, tallers, circuit de psicomotricitat, i un seguit de propostes lúdiques sempre amb el vessant educativa com a rerefons. Enguany l’entrada encara tindrà un cost de 2€, però es cobrarà per assistent, tant al matí com a la tarda. Igualment, es podrà adquirir un abonament per a cada dia, que tindrà un preu de 10€ matí i 10 € tarda, i es podrà comprar de forma anticipada al Casal Lapallavacara.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *