Societat

Activen a Catalunya un pla de xoc per la sobrepoblació de senglars

El Departament es reuneix amb societats de caçadors per abordar la problemàtica

Marta Romera
  • desembre 28, 2022
  • 2 min read
Activen a Catalunya un pla de xoc per la sobrepoblació de senglars

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha mantingut aquest desembre diverses reunions per explicar a cada comarca ebrenca el pla de xoc que el departament té en marxa per al control dels danys produïts pel senglar 2022-2025. A les trobades han participat una cinquantena de societats de caçadors de les 130 que hi ha a les Terres de l’Ebre, i representants dels sindicats agraris i de la Federació de Caça. Les reunions han servit per abordar la problemàtica creixent produïda per una sobrepoblació de porc senglar, cabirol i conill agreujada enguany per la sequera, que porta aquestes espècies a buscar aliment en zones on tradicionalment no hi anaven.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En aquestes reunions, s’han explicat les noves eines que disposa el departament, com ara les gàbies individuals i les gàbies trampa, per atrapar porc senglar en llocs que presenten dificultat per fer batudes. També l’aplicació de plans específics que permetin planificar actuacions en àrees concretes per a ser més eficients i actuar així també de manera preventiva.

 

L’evolució de les poblacions cinegètiques de senglars causa greus afectacions al sector primari, ja que els senglars incrementen considerablement les pèrdues pels danys produïts a l’agricultura i a les pastures ramaderes. D’altra banda, el senglar és responsable de gran part dels accidents de trànsit i d’atacs directes a persones, i també d’afectacions a la biodiversitat i hàbitats d’interès comunitari i infraestructures.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *