T’interessa: Activen una línia d’ajuts de 27 MEUR per promoure les energies renovables

La Generalitat ha posat en marxa una línia d'ajuts per incentivar la instal·lació d'energies renovables «d'ús tèrmic» que permetin reduir la dependència del gas natural. Segons ha detallat aquest dilluns la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, la convocatòria estarà vigent a partir del dimarts i té per objectiu avançar en la transició energètica i reduir la dependència de les importacions hidrocarburs en plena escalada de preus per la guerra d'Ucraïna.

 

Per fer-ho, es premiarà la instal·lació de fonts alternatives com l'energia solar tèrmica, la biomassa o la geotèrmia, entre d'altres. L'ajuda està disponible per autònoms, empreses, administracions i entitats sense ànim de lucre.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de dues conselleres

T'interessa: Activen una línia d'ajuts de 27 MEUR per promoure les energies renovables | LleidaDiari.cat

 

Utilitzar els recursos autòctons

«La línia que presentem avui el que fa és utilitzar els recursos autòctons. Ho trobem claríssim en el cas de la solar tèrmica i la geotèrmia, que s'han de consumir just en el lloc on es produeixen, o en el cas de la biomassa», ha ressaltat Barnadas. En aquest sentit, ha assegurat que l'ús de la biomassa dels boscos permet retallar també el risc d'incendis, millora la conservació dels espais verds i fixar població al territori per evitar el despoblament de les zones rurals.