Societat

Activen els dispositius de seguretat per als carnestoltes més concorreguts

Protecció Civil agrupa en un portal els principals consells preventius i d'actuació en cas d'emergència

Marta Romera
  • febrer 18, 2023
  • 3 min read
Activen els dispositius de seguretat per als carnestoltes més concorreguts

El Departament d’Interior ha activat els dispositius de seguretat per als carnestoltes més concorreguts de Catalunya. Enguany, Sitges i Torelló són els municipis que han presentat el pla d’autoprotecció per homologació del carnestoltes en l’àmbit de la Generalitat, ja que són els que preveuen major afluència. Tots dos tenen l’informe tècnic favorable El Departament d’Interior ha activat els dispositius de seguretat per als carnestoltes més concorreguts de Catalunya. Enguany, Sitges i Torelló són els municipis que han presentat el pla d’autoprotecció per homologació del carnestoltes en l’àmbit de la Generalitat, ja que són els que preveuen major afluència. Tots dos tenen l’informe tècnic favorable de la Direcció General de Protecció Civil. 

A més, Cambrils, Castell-Platja d’Aro, el Prat de Llobregat, El Vendrell, Esplugues de Llobregat, Olot, Palamós, Santa Coloma de Gramenet i Solsona han elaborat el pla d’autoprotecció per homologació en l’àmbit municipal. Per la seva banda, Protecció Civil ha recollit en un mateix portal web consells de seguretat per aquests dies de festa. La Direcció General de Protecció Civil posarà en prealerta els propers dies el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per la coincidència de rues a diverses ciutats i pobles i per la gran afluència de públic que s’hi espera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Personal de l’operativa territorial de Protecció Civil estarà present els propers diumenge i dimarts al Centre de Coordinació Operativa (Cecor), que s’ubicarà en dependències de la policia local, pel carnaval de Sitges. A la rua de la Disbauxa de diumenge es preveu l’assistència d’unes 66.500 persones i a la de l’Extermini de dimarts unes 40.000. Al Cecor, els diferents cossos d’emergències vetllaran per un bon funcionament de les rues, especialment les més concorregudes, i també es coordinarà el desplegament preventiu en cas d’emergència.

Consells de seguretat

Pel que fa a la prevenció, Protecció Civil ha recollit en una pàgina web els principals consells de seguretat per a les festes. L’objectiu és minimitzar els riscos que hi poden haver en actes amb molta gent, majoritàriament nens i joves. Els consells es divideixen en recomanacions a tenir en compte abans i durant la celebració i en aquells que van dirigits a la resposta que s’ha de donar si es produeix una emergència. Entre els primers, informar-se bé sobre per on passaran les rues, no pujar a baranes o altres elements inestables, posar als infants una polsera identificativa i travessar carrers i vies ferroviàries per les zones habilitades.

 

En cas d’emergència, recorden que és imprescindible actuar amb calma sense córrer ni empènyer i dirigir-se cap a les sortides del recorregut pels llocs indicats sense intentar tornar enrere ni aturar-se fins a sortir de l’espai de la rua. Als participants de les rues se’ls recomana no manipular elements elèctrics si no disposen d’autorització, no sobrecarregar les instal·lacions elèctriques, deixar espai entre comparses, no fer servir materials amb flama o guspires a prop d’elements inflamables i no llaçar pirotècnia al públic, entre d’altres.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *