L’Agència Catalana de Notícies pateix un atac informàtic

L’Agència Catalana de Notícies ha patit en els últims dies un intent de ciberatac ja resolt que no ha tingut conseqüències operatives i tampoc ha afectat el seu servei habitual. L’ACN ha estat objectiu dels atacants a través d’una intrusió als seus sistemes digitals. Durant el divendres 6 d’octubre a la tarda, els sistemes de detecció i vigilància de l’Agència de Ciberseguretat van identificar l’existència d’una intrusió il·legítima als sistemes digitals de l’ACN, fet que va activar l’alerta i la intervenció dels equips tècnics i de coordinació davant ciberincidents. Durant tot el cap de setmana, tècnics de l’Agència de Ciberseguretat i l’ACN han treballat conjuntament per resoldre aquest intent de ciberatac.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Des del moment en què es va tenir coneixement de l’atac, els equips tècnics van proposar activar mecanismes que permetessin no afectar l’activitat operativa. Això va permetre mantenir el servei públic de l’ACN des de divendres a la tarda fins diumenge, quan l’intent de ciberatac es va donar per resolt. L’ACN també ha treballat durant el cap de setmana per reforçar la seguretat dels equips i per evitar futurs o atacs derivats.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que depèn de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat, ha gestionat més de 3.000 d’incidents relacionats amb ciberatacs durant l’últim any.