Alerta: Activen un avís preventiu per contaminació de partícules a Barcelona

Acció Climàtica ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) als 40 municipis de la conurbació de Barcelona. La situació s’ha donat a causa d’una intrusió de pols africana que està afectant el nord-est de la península Ibèrica des del passat 16 de setembre. El Govern ha demanat a la ciutadania que prioritzi l’ús del transport públic i l’activació dels protocols de treball previstos en aquests casos. La situació es comunica als panells lluminosos dels eixos varis.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La mitjana diària dels nivells de partícules durant la jornada de diumenge va ser superior al valor de 50 micrograms per metre cúbic a 27 punts de mesurament de la contaminació atmosfèrica de tot Catalunya. Aquest dilluns s’han detectat també nivells força elevats i la previsió a 24 hores indica que es mantindran, amb unes concentracions d’entre 10 i 50 micrograms al sector nord-est de la península. L’avís preventiu afecta els 40 municipis del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental que conformen la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del departament d’Acció Climàtica, farà un seguiment exhaustiu dels nivells i valorarà diàriament si cal mantenir l’avís preventiu, activar un episodi de contaminació per partícules, o bé desactivar-lo.