Sense Categoria

L’accés al congost de Mont-rebei romandrà tancat una setmana

Avatar
  • juny 17, 2019
  • 3 min read

Congost de Monrebei, a la Noguera | Experience Catalunya

 

L'accés principal al congost de Mont-rebei romandrà tancat almenys una setmana pel despreniment de roques que va tenir lloc dissabte a la carretera que va des de Pont de Montanyana fins a Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà). Tècnics d'Infraestructures s'han desplaçat aquest dilluns sobre el terreny per tal d'avaluar el volum i l'afectació de les roques caigudes.

 

L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha explicat que aquests tècnics ja estava previst que visitessin la zona abans del despreniment però que ara caldrà portar a terme treballs amb maquinària per retirar les roques. Mentrestant, els visitants al congost arriben a peu fins al punt on hi ha l'esllavissada i han de girar cua perquè està tallat. L'alternativa és fer un tomb d'uns 18 quilòmetres amb cotxe per arribar fins al punt on comença la ruta.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

No va provocar cap dany personal

El despreniment de roques va tenir lloc dissabte al matí i no va provocar cap dany personal però si que va tallar la totalitat de la carretera d'accés al congost. Va passar en un punt on hi ha un single de gran alçada que aquest dilluns els tècnics han començat a inspeccionar per determinar la seva estabilitat. L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga ha lamentat l'estat en què es troba aquesta via tan transitada per l'elevat volum de visitants al congost i el risc que això suposa. La via és municipal però ha recordat que un ajuntament tan petit com el seu no té recursos econòmics per fer front a les despeses que suposaria posar-hi malles de protecció.

 

Si ahir diumenge i dissabte van ser molts els visitants que van passar caminant per damunt de les roques despreses posant així en risc la seva integritat per accedir al congost, aquest dilluns ja no ha estat possible per les persones que s'hi han atansat, ja que la presència de tècnics d'Infraestructures els ho ha impedit. L'alternativa per accedir al congost suposa haver de donar un tomb d'uns 18 quilòmetre en cotxe per una pista. Una jove que volia visitar el congost, Andrea Vilar, de Galícia, ha lamentat que no hi hagués informació sobre el tall i ha explicat que intentarien accedir-hi per un altre punt perquè amb el seu company no es volen perdre les vistes d'aquest paratge preciós.

 

Altres afectacions

Una altra parella vinguda de Salt (Gironès) també s'ha trobat amb què han hagut de girar cua quan han arribat al punt de l'esllavissada. Igualment tampoc tenien informació de la situació i han valorat la possibilitat d'anar a donar el tomb de 18 quilòmetres per accedir al congost. D'altra banda, està previst que aquest dilluns a la tarda tècnics de la Diputació de Lleida visitin el punt de l'esllavissada per avaluar-ne l'afectació.

 

El congost de Mont-rebei rep unes 100.000 visites a l'any i la zona ha registrat en els darrers anys nombrosos despreniments de roques. Les administracions locals reclamen suport d'altres institucions per arranjar els accessos i garantir la seguretat dels visitants. Igualment també es demana suport per regular l'accés al congost davant l'elevat volum de turistes.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *