Sense Categoria

Accepta una multa de 1.800 euros per injuriar per internet un mosso mort el 2014 en accident de trànsit a la Fuliola

Avatar
  • juliol 11, 2017
  • 3 min read
Accepta una multa de 1.800 euros per injuriar per internet un mosso mort el 2014 en accident de trànsit a la Fuliola

L'indret on va tenir lloc l'accident, una benzinera de Boldú, al terme municipal de la Fuliola | LleidaDiari.cat

 

Un veí de Lleida de 22 anys ha acceptat pagar una multa de 1.800 euros per haver injuriat a través d'internet un agent dels Mossos d'Esquadra que va morir en un accident de trànsit a la Fuliola, a l'Urgell, a finals del 2014. La fiscalia i la defensa de l'acusat han ratificat durant la vista oral que s'ha celebrat aquest dimarts al Jutjat Penal número 1 de Lleida l'acord de conformitat a què han arribat. L'acusat ha reconegut haver publicat a través de les xarxes socials missatges com ara 'A prendre pel cul, Mosso, un menys' o 'No sento res, més aviat menyspreu'. També va escriure frases considerades delicte d'injúries greus per la fiscalia un altre noi, menor d'edat, que va dir a través de les xarxes socials que no sentia pena per la mort del mosso. Tot i que el jutjat de menors el va condemnar per aquests fets a set mesos de feines socioeducatives, la seva defensa va recórrer la sentència i l'Audiència de Lleida, tot i qualificar de «reprovables» els fets, va decidir absoldre'l i arxivar el cas en fer prevaldre la llibertat d'expressió.

El Jutjat Penal número 1 de Lleida ha condemnat 'in voce' un jove, de 22 anys i veí de Lleida, a una pena de multa 1.800 euros (5 euros al dia durant 12 mesos) per un delicte d'injúries greus als cossos i forces de seguretat de l'Estat. Arran de l'acord assolit entre el ministeri fiscal i la defensa, l'acusat ha reconegut durant la vista oral haver publicat a través de les xarxes socials expressions de menyspreu cap a un mosso d'esquadra que va morir en un accident de trànsit al terme municipal de la Fuliola, a finals de l'any 2014. 'A prendre pel cul, Mosso, un menys' o 'No sento res, més aviat menyspreu', són algunes de les expressions que l'acusat va escriure a les xarxes socials, tal com ha reconegut. La fiscalia demanava inicialment que es condemnés el jove a pagar una multa de 4.200 euros (14 euros diaris durant 10 mesos) per un delicte d'injúries, la qual finalment ha quedat en 1.800 euros, després que l'acusat hagi reconegut els fets durant el judici. 

 

Tots aquests comentaris a les xarxes socials feien referència a l'accident mortal d'un Mosso d'Esquadra de 42 anys, veí de Lleida, el 31 de desembre del 2014. El policia es trobava amb la seva companya de 40 anys, que va resultar ferida de gravetat, a l'interior del vehicle patrulla aturat en una benzinera de la C-53 a Boldú, una població que pertany al terme municipal de la Fuliola, a l'Urgell. Per causes que es desconeixen, un cotxe, conduit per un veí de Balaguer, va sortir de la calçada i es va estavellar contra els cotxe policial. L'agent dels mossos, que es trobava a l'interior del vehicle, va ser evacuat en estat crític a l'hospital, on va morir hores més tard, mentre que la seva companya va resultar ferida de gravetat. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *