Alerta: Intenta matar un noi tirant-lo escales avall a Lleida

Un noi acusat d’intentar matar-ne un altre tirant-lo escales avall a la plaça Sant Joan de Lleida, el desembre de 2020, ha acceptat dos anys i mig de presó en una vista per conformitat que s’ha celebrat aquest dimarts a l’Audiència de Lleida.

 

L’acusat no es va presentar al judici el 6 d’octubre i la jutgessa va emetre una ordre de detenció. La policia l’ha localitzat aquesta setmana i l’ha portat davant del jutge. Les parts han acordat rebaixar-li la pena inicial de 9 anys de presó per un delicte de temptativa d’homicidi en aplicar-li l’atenuant de drogoaddicció. També accepta indemnitzar la víctima amb 950 euros i quatre anys de llibertat vigilada. L’home, que ja va estar un any i mig en presó preventiva, hi ha tornat a ingressar.

Els fets van passar cap a un quart de vuit del vespre, el 4 de desembre de 2020, a la part alta de les escales que hi ha a sobre de l’aparcament de la plaça Sant Joan de Lleida. Segons ha acceptat, l’acusat, que anava amb dues persones més, es va acostar a la víctima, que estava asseguda a dalt li va demanar una cigarreta. Davant la negativa de la víctima; l’acusat, de llavors 19 anys i nascut al Marroc, el va amenaçar amb una navalla i el va empènyer fent-lo caure des d’una alçada de 2,33 metres «amb la intenció evident d’ocasionar-li la mort», segons la fiscalia.

Un cop a terra, l’acusat va intentar agredir-lo amb una navalla tot dient «vull matar-lo», però els dos amics que eren amb l’acusat el van poder aturar. La víctima va quedar inconscient i va ser traslladat a l’Hospital Arnau de Vilanova amb una ferida oberta al cap.

 

L’acusat va fugir del lloc dels fets i els Mossos el van detenir el 9 de desembre al matí a la plaça del Dipòsit. El 10 de desembre de 2020 va ingressar en presó preventiva, d’on va sortir l’abril de 2022, després que se suspengués el judici per primera vegada per incompareixença de la víctima i alguns testimonis.