Successos

Una discussió entre 2 dones amb insults racistes a la Noguera acaba amb pena de presó

Marta Romera
  • octubre 13, 2022
  • 2 min read
Una discussió entre 2 dones amb insults racistes a la Noguera acaba amb pena de presó

Una dona acusada d’insultar i agredir-ne una altra per motius racistes a Artesa de Segre (Noguera) ha acceptat una condemna d’un any de presó i ha reconegut els fets. Es tracta d’un delicte contra els drets fonamentals i llibertats, en concurs amb els delictes contra la integritat moral i lesions lleus que les parts han acordat i d’aquesta manera, no ha calgut celebrar el judici a l’Audiència de Lleida.

 

Els fets van passar cap a dos quarts de cinc de la tarda del 30 de setembre de 2020 a la carretera d’Agramunt a Artesa de Segre. La dona va tirar a terra la víctima, li va clavar puntades de peu i cops de puny per tot el cos i la va agafar pel vel mentre li deia «mora de merda» i «ves-te’n al teu país».

Segons la fiscalia, l’acusada va agredir i insultar la noia, que duia un vel al cap, «amb ànim de menystenir la seva integritat física i la seva dignitat a acusar del seu origen i religió». A més de la pena d’un any de presó, el pacte preveu també que l’acusada pagui una multa de 840 euros així com indemnitzi la víctima amb 1.325 euros per les lesions i els danys morals patits.

 

Així mateix, no podrà treballar a l’Educació en els àmbits docent, esportiu ni de temps lliure durant cinc anys.

En no tenir antecedents, la fiscalia no s’oposa a què se li suspengui l’entrada a la presó sempre que pagui la responsabilitat civil, assisteixi a un curs d’igualtat i no discriminació i no es comuniqui ni directament ni indirecta ni s’acosti a menys de 150 metres de la víctima durant tres anys.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *