Sense Categoria

Acaba la fase d’instrucció contra l’apunyalador neonazi de Lleida a qui li podrien caure fins a 53 anys de presó

LleidaDiari
  • abril 29, 2016
  • 3 min read
Acaba la fase d’instrucció contra l’apunyalador neonazi de Lleida a qui li podrien caure fins a 53 anys de presó

Acaba la fase d’instrucció contra l’apunyalador neonazi de Lleida a qui li podrien caure fins a 53 anys de presó| ACN – Fotografia: Mossos d’Esquadra

 

La fase d’instrucció contra l’apunyalaodor neonazi de Lleida ha finalitzat i ja es pot dictar data de judici després que així ho hagi notificat el Jutjat d’instrucció número 2 de Lleida. A Alejandro Ruíz se li podran demanar fins a 53 anys de presó per intent d’homicidi a cinc persones el passat 22 de setembre de 2014 i també per haver calat foc a casa seva de forma voluntària.

La fase d’instrucció del cas de l’apunyalador neonazi de Lleida ha finalitzat determinant que el jove, originari de Logronyo, i que en el moment dels fets tenia 21 anys i estava estudiant Medicina a la Universitat de Lleida, ha de ser jutjat per cinc suposats delictes d’homicidi en grau de temptativa i també per un delicte de danys per haver calat foc al seu pis. Per als cinc primers delictes li podria caure una pena d’entre 5 i 10 anys per cadascun, i per al segon una altra d’entre 1 i 3 anys. De manera que Ruíz podria ser condemnat, com a pena mínima a 26 anys de presó i com a màxim 53. 
 
El jutjat també reclama a Ruíz que ingressi una fiança de 639.054,52 euros en concepte de responsabilitats pecuniàries i que en cas que no ho faci en el termini de cinc dies, se li embarguin béns de la seva propietat per cobrir aquesta quantitat o que acrediti la seva insolvència.
 
Els fets pels quals es jutjarà Ruíz van tenir lloc la tarda del 22 de setembre de 2014 quan van començar a haver-hi fins a cinc apunyalaments a persones a diferents punts de la ciutat de Lleida. La policia va activar un important desplegament per intentar el suposat autor, i no va ser fins al cap de 24 hores que el jove es va lliurar a la Guàrdia Urbana. Més tard es va descobrir la tendència neonazi del detingut i es va lligar caps amb el fet que les víctimes eren de diverses nacionalitats excepte una. Les persones que van ser apunyalades van patir ferides de diversa gravetat, el qui més un ciutadà paquistanès a qui se li va quedar clavat el ganiveta amb què Ruíz suposadament va actuar i que ara pateix una discapacitat parcial del seu cos.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *