Sense Categoria

Abús sexual infantil i violència masclista, a la Setmana de la Psicologia de la UdL

Avatar
  • març 6, 2020
  • 3 min read

Les autolesions en joves i les víctimes de tràfic de persones, altres temàtiques | UdL

Una conferència sobre l'autocura dels professionals de la psicologia, a càrrec de l'experta, Gemma Gallart, ha obert aquest dijous al matí a l'auditori del Centre de Cultures del Campus 1 d'octubre la VIII Setmana de la Psciologia, amb prop de 130 persones inscrites, majoritàriament alumnat universitari.

 

Aquesta activitat, que organitza des de fa vuit anys l'Associació d'estudiants de Psicologia de la Universitat de Lleida, inclou ponències i tallers sobre temàtiques que els mateixos alumnes del grau han escollit.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Les ponències de la Setmana aborden les sexualitats alternatives, entre altres

Així, a més de la xerrada inaugural sobre autocura, les ponències de la Setmana aborden les sexualitats alternatives, a càrrec de la psicòloga i sexòloga, Eva Sempere; la intervenció en l'abús sexual infantil, a cura de Pilar Polo, de la Fundació Vicki Bernardet (entitat que treballa en l'atenció integral, la prevenció i sensibilització contra els abusos sexuals a menors); els factors de risc social en la infància i l'afectació neuropsicològica en dones maltractades, temàtiques aquestes darreres que han estat treballades i seran presentades pels mateixos estudiants.

 

Les conferències programades es complementen amb una desena de tallers en sessions de matí, que es repeteixen a la tarda.. Entre aquests destaquen el de: Psciotraumatologia i dol: comunicació de males notícies a la població infantil, que imparteix Vanessa Clemente, psicòloga i terapeuta certificada en trauma; adolescents que s'autolesionen, amb Sara Marco, especialista en programes de risc suïcida i trastorn límit de personalitat del Centre de salut mental de l'Hospital Sant Joan de Déu; o atenció psicosocial a víctimes de tràfic de persones, que serà conduït per Maria Pilar Paul i Neus Prats, de la Fundació Cruz Blanca, que treballa amb col·lectius vulnerables.

 

Aspectes més clínics com ara el dany cerebral

Als tallers també es treballaran aspectes més clínics com ara el dany cerebral adquirit en la infantesa, la dislèxia, la psicologia perinatal, sense oblidar temes socials com ara de quina manera abordar la transculturalitat des de la psicologia en la intervenció amb joves migrants sols. L'associació d'estudiants de Psicologia de la UdL, que cada any col·labora solidàriament durant la jornada amb alguna entitat, ha triat enguany l'Associació Asperger de Lleida. L'alumnat ha posat a la venda llapis.

 

Els diners recaptats es destinaran a aquesta entitat de famílies de persones afectades per aquesta síndrome. La jornada ha estat inaugurada aquest matí per la degana de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, Maria Pau Cornadó, el president de la delegació territorial de Lleida del Col·legi oficial de Psicòlegs de Catalunya, Jaume L. Celma,i la presidenta de l'Associació d'estudiants de Psicologia de la UdL, Mònica Fatsini.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *