Acusen un funcionari de la presó de Ponent d’abusar sexualment d’un intern

Imatge de l'exterior de la presó de Ponent, ubicada a la ciutat de Lleida.

Imatge de l'exterior de la presó de Ponent, ubicada a la ciutat de Lleida. | LleidaDiari.cat

 

Suposat cas d'abús sexual a la presó de Ponent. La notícia s'ha conegut aquest dimarts, després que el Departament de Justícia de la Generalitat hagi denunciat a la fiscalia a  un funcionari d'aquest centre penitenciari, acusat d'abusar sexualment d'un intern. Les primeres informacions apunten al fet que el treballador va exigir al pres favors sexuals, a canvi de facilitar-li drogues i un telèfon mòbil.

 

Els Serveis Penitenciaris van detectar, segons ha informat el Departament de Justícia, que un funcionari de la presó de Ponent hauria introduït telèfons mòbils i drogues a la instal·lació. Aquest és el motiu pel qual es va posar el cas en mans de la fiscalia de Lleida i al treballador se li va obrir un expedient disciplinari, al qual se l'ha suspès de sou i feina durant un període de sis mesos. Ara, després de conèixer-se la notícia, s'està investigant també si aquest mateix treballador hauria abusat també d'altres presos amb qui també va estar al centre penitenciari, a canvi d'objectes que estan prohibits a la presó.

 

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya apel·la a presumpció d'innocència i professionalitat dels treballadors de Serveis Penitenciaris. També ha recordat la tolerància zero que es té des de l'administració i la màxima contundència davant els casos d'abús de poder.