Lleida

Absolt un home acusat d’abusar del seu fill perquè la declaració del menor no se sentia bé

Tània Sentís
  • octubre 19, 2022
  • 3 min read
Absolt un home acusat d’abusar del seu fill perquè la declaració del menor no se sentia bé

L’Audiència de Lleida ha absolt a un home acusat d’abusar del fill de 7 anys perquè la declaració del menor no es va poder sentir bé al judici per «defectes en la gravació». Tot i que tant la mare del nen com les psicòlogues de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV) van declarar com van ser els abusos que els va explicar el menor, l’audiència considera que els testimonis de la mare i de les psicòlogues no són suficients per condemnar-lo. L’home estava acusat d’abusar sexualment del fill entre el 2019 i el 2021, quan el nen tenia entre 7 i 9 anys i ell entre 39 i 41.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En un judici al jutjat de Lleida el 5 d’octubre, les psicòlogues de l’EATAV van declarar que creien creïble la història del nen de dos anys sobre els abusos sexuals del seu pare. Segons les psicòlogues, el nen va informar que el seu pare dormia amb ell, que li va pressionar els genitals contra el seu anus i que anaven vestits. Van concloure que es tractava d’un comportament «inapropiat» perquè el nen no estava tranquil ni còmode. El pare, en canvi, nega qualsevol conducta abusiva i creu que les seves accions són «un comportament normal d’un pare envers el seu fill». 

Segons el ministeri públic, l’home, que estava separat de la mare del nen, aprofitava els dies que es quedava a dormir a casa d’ella per fer tocaments al menor. Els fets es van destapar el 2020, quan el nen li va explicar a la mare. La dona va declarar al judici que el seu fill li va explicar que el seu pare «li feia coses», com treure-li el pantaló i tocar-li el penis o agafar-lo fort per darrere mentre dormien i que sentia «coses rares».

Tot i aquestes declaracions, la gravació on declarava el menor, que l’Audiència considera clau per poder condemnar l’acusat, no es va sentir bé al judici per defectes en la gravació i, per tant, fa prevaldre la presumpció d’innocència i absol l’home, tal com demanava la defensa. 

La fiscalia, en canvi, demanava cinc anys de presó per un delicte d’abusos sexuals a menor de 16 anys, que li prohibeixi a l’home comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres del fill durant 7 anys, que se li imposessin 8 anys de llibertat vigilada i una indemnització al nen amb 3.000 euros.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *