Sense Categoria

Prova pilot de la Paeria per evitar abocaments de runa a l’Horta

LleidaDiari
  • agost 17, 2022
  • 2 min read
Prova pilot de la Paeria per evitar abocaments de runa a l’Horta

La Paeria ha posat en marxa una prova pilot a l’Horta de Lleida amb la instal·lació d’un contenidor per evitar l’abandonament de runes i materials d’obra als camins i finques de les diferents partides. Es tracta d’una caixa-contenidor de 15 m3 que s'ha ubicat a la cruïlla dels Tres Pontets, prop d’una àrea d’aportació de contenidors. Així, es facilita la recollida de materials diversos que es puguin generar en aquest entorn i minimitza l'impacte en aquest espai natural. La iniciativa s’ha dut a terme a proposta de la Comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL).

 

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

 

El regidor de l´Horta, David Melé, acompanyat del president de l’esmentada Comissió, Francesc Montardit, i de la presidenta de l´AV de la Partida Mariola, Marina Pifarré, ha valorat positivament els primers resultats de l'actuació. Melé ha explicat que s’està avaluant el funcionament de les primeres setmanes per implementar la mesura en altres zones. En aquest sentit, ha dit que ja s’han realitzat diversos buidatges, fet que demostra un ús freqüent del contenidor. Melé ha recordat que una de les prioritats de la Regidoria és controlar i evitar actes incívics a l’Horta i que estan implantant actuacions com aquesta que serveixin per reduir-ne l’impacte.

 

Imatge del contenidor que s'ha instal·lat a Lleida per evitar que es deixi la runa al carrer.

Imatge del contenidor que s'ha instal·lat a Lleida per evitar que es deixi la runa al carrer. | LleidaDiari.cat

 

La caixa-contenidor disposa d’un accés a peu pla per facilitar el dipòsit dels materials i es troba senyalitzada indicant allò que es pot dipositar. Els serveis de recollida de l’Horta, quan detecten que està plena, la retiren per buidar-la. Cal recordar que els materials d’obra i runes de petites obres particulars es poden portar de forma gratuïta a la deixalleria municipal de Pardinyes, a la carretera de Corbins Km 1.  

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *