A presó tres dones que havien comès dos robatoris amb força a l’interior de domicilis de Lleida

A presó tres dones que havien comès dos robatoris amb força a l’interior de domicilis de Lleida| Redacció – Fotografia: Mossos d’Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació criminal, adscrits a l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Ponent, van detenir el passat 12 d'agost a Barcelona una dona de 30 anys i, el passat dia 20 d'agost, dues dones de 23 i 45, totes elles de nacionalitat croata i amb domicili desconegut, com a presumptes autores de dos robatoris amb força i una temptativa de la mateixa tipologia delictiva, a interior de domicili.

Les detencions son fruit d'una investigació iniciada el passat 9 de maig, després que els Mossos sabessin que s'havia perpetrat un robatori amb força en un domicili de Lleida. Els fets van passar entre les 10.00 i les 13.30 hores quan unes desconegudes van accedir a l'interior de l'habitatge després de forçar el pany de la porta i van sostreure 12.000 euros en metàl·lic i joies. Els investigadors van poder recollir indicis que apuntaven a que les responsables podrien ser un grup de dones que ja havien actuat en l'entorn metropolità.
 
En un altre dels fets, ocorregut el passat 20 d'agost pels volts de les 11.00 hores, un ciutadà va trucar als Mossos per alertar que dues dones havien intentat entrar al seu domicili, també ubicat a Lleida. Quan van comprovar que a l'interior del pis hi havia gent, van fugir del lloc. Ràpidament, es va adreçar al lloc una patrulla i va localitzar les dues dones quan pujaven a un vehicle amb matrícula estrangera, en una zona molt propera al domicili de la víctima.
 
Els policies les van aturar i, un cop identificades, les van traslladar a comissaria. Els investigadors van trobar prou indicis que les relacionaven, tant amb la temptativa com amb el robatori que s'havia comès en passat  9 de maig, motiu pel qual  les van arrestar.
 
En l'escorcoll efectuat al vehicle de les detingudes s'hi van trobar estris utilitzats per perpetrar robatoris, com tornavisos i guants, així com un esprai de defensa, set ulleres de sol i 297 euros en efectiu.
 
A més, les gestions fetes pels investigadors van permetre imputar a les detingudes la presumpta autoria d'un altre robatori, comès el matí del passat 16 de juliol a Lleida. En aquest cas van accedir al domicili amb el mètode de la radiografia i es van emportar diners en efectiu i joies.
 
Una tercera dona, relacionada amb els dos primers robatoris, ja havia estat detinguda per la Unitat d'Investigació de les Corts a Barcelona pocs dies abans i ja estava ingressada en presó preventiva. De fet, els investigadors de Barcelona tenien pendent la detenció de les dues dones que es van arrestar posteriorment a Lleida.
 
El modus operandi d'aquests grups en dificulta molt la detenció ja que els formen tres o quatre noies joves que no criden l'atenció quan es mouen a l'interior dels edificis, tenen una gran mobilitat territorial, no disposen de cap domicili conegut i van canviant les integrants del grup, fet que  en complica el seguiment. Acostumen a cometre els robatoris a la franja horària del matí a plena llum del dia amb el mètode de la radiografia o forcen els panys de les portes si es troben la porta d'accés principal tancada amb clau.  
 
Les detingudes, amb diversos antecedents policials, van passar a disposició judicial el 23 d'agost i el jutge en va decretar l'ingrés a presó.