La coneguda televisió que entra en concurs de creditors

8TV ha entrat finalment en fase de concurs de creditors. La cadena privada de Catalunya, propietat de Nicola Pedrazzoli, ja s’havia declarat en preconcurs al maig i havia iniciat la cerca de noves línies de finançament. El concurs afecta tota la companyia Emissions Digitals de Catalunya S.A.U. (EDICA), segons ha detallat el digital ‘El Principal’. El múltiplex d’EDICA compta amb quatre canals, dels quals la companyia n’explota dos (8TV i Verdi Classics) i en lloga dos més (Fibracat i Barça TV). «La situació econòmica d’EDICA es va desestabilitzar en el moment en què, primer Fibracat i, després, Barça TV, van trencar els seus respectius contractes de lloguer amb EDICA», ha lamentat la companyia, que ara ha assumit la seva «insolvència».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Fibracat va cessar les emissions al gener i Barça TV ho va fer aquest 1 de juliol passat. A banda de la pèrdua d’aquests ingressos recurrents, EDICA també parla d’una caiguda de les inversions publicitàries pel menor consum de televisió convencional i ha acusat Kantar Media –l’empresa que mesura les audiències televisives- de tenir un sistema «obsolet» que perjudica els canals petits com 8TV, que s’ha vist abocada a no superar mai l’1% de share mensual. Amb aquesta nova fase de concurs de creditors, serà un administrador concursal qui es farà càrrec de validar les finances de l’empresa i avaluar, juntament amb l’empresa, si es pot conformar un pla de viabilitat que permeti la continuïtat d’una forma estable o s’ha de sol·licitar la liquidació.

«Si 8tv no és viable, no ho ha estat per manca d’un projecte sòlid, amb els millors professionals, i dut a terme amb la màxima austeritat», ha apuntat l’administrador únic de 8TV, Nicola Pedrazzoli, segons recull ‘El Principal’. «S’ha tractat d’una situació conjuntural agreujada pel monopoli del mesurament d’audiència, de dubtosa eficiència i qualitat», ha etzibat Pedrazzoli. «Amb aquests condicionants, cap mitjà de comunicació televisiu privat a Catalunya és, ni serà, viable», ha conclòs.