Sense Categoria

800 persones participen en la caminada ‘Obrint Camí’

LleidaDiari
  • novembre 8, 2015
  • 2 min read
800 persones participen en la caminada ‘Obrint Camí’

800 persones participen en la caminada ‘Obrint Camí’| Redacció – Fotografia: Ramaderia Pifarré / Laura Biela

 

Més de 800 persones han participat aquest diumenge en la caminada popular 'Obrint Camí', clamant pel respecte als camins i servituds de pas centenàries a l'Horta. L'objectiu de la mobilització és que la normalitat torni a Ramaderia Pifarré i es pugui treballar com fa gairebé dos mesos.

El dia ha començat amb una caminada de 3 quilòmetres acompanyada de la batucada 'Rojos de Junda' i grallers. En arribar a Ramaderia Pifarré s'han realitzat parlaments per informar l'estat de la situació, especialment s'ha fet esment de la tercera via que la Paeria està estudiant amb determinació per buscar una solució de pas raonable. La Federació d'Associació de Veïns de Lleida ha presentat un document escrit on explicita el suport a Ramaderia Pifarré demanant solucions a les administracions públiques.
 
Els actes s'han desenvolupat en un ambient familiar i festiu amb actuacions de la Coral Maristes, el Clown Gran Magí, jocs de bitlles i una macro foto aèria del logotip de #salvemramaderia feta per un dron i amb la participació del públic assistent. 
 
Els organitzadors asseguren que el 8 de novembre de 2015 serà recordat com un dia de multitudinària reivindicació ciutadana demanant la defensa de les persones que viuen i treballen a l'Horta de Lleida. “Avui el problema concret és pel cas de Ramaderia Pifarré però demà serà per un altre pagès o ramader de l'Horta, no podem permetre que les persones que viuen i treballen a l'Horta no tinguin respectada la seva activitat agrària. I menys quan estem parlant de problemes generats per empreses que demostren clars interessos d'especulació urbanística”, han afirmat.
 
Entre els assistents s'ha de destacar la presència del conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, el senador Ramon Alturo, regidors de la Paeria de diferents partits polítics, presidents de barris i Partides de Lleida, el president i vice-president de la Federació d'Associació de Veïns de Lleida i molta ciutadania lleidatana crítica amb la situació d'indefensió de Ramaderia Pifarré.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *