Sense Categoria

Roser Capdevila estrena el seu primer mural de ‘Les Tres Bessones’ a la 7a edició del Gargar de Penelles

LleidaDiari
  • abril 30, 2022
  • 4 min read
Roser Capdevila estrena el seu primer mural de ‘Les Tres Bessones’ a la 7a edició del Gargar de Penelles

Penelles, a la comarca de la Noguera torna a ser els dies 29, 30 d'abril i 1 de maig el centre de l'art mural urbà amb la celebració d'una nova edició del Festival Gargar. Hi participen un total de 13 artistes d'arreu de Catalunya, de l'estat espanyol i de països com Ucraïna, França o Polònia, que aquests dies ultimen les seves propostes de diferents estils en diversos espais de la població.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El Gargar, que després de dos anys recupera el format habitual de cap de setmana, també compta amb la participació especial de la il·lustradora Roser Capdevila, que aquest dissabte ha presentat el seu primer mural on apareixen «Les Tres Bessones». L'ha pintat en quatre dies amb l'ajuda de familiars i està basat en el conte tradicional Hänsel i Gretel.

 

 

El Festival Gargar és una iniciativa de l'empresa binomic.cat i de l'Ajuntament de Penelles. El seu codirector del festival, Jordi Solsona, s'ha mostrat «content» de poder recuperar el format habitual de cap de setmana que, com en anteriors edicions, combina els treballs dels muralistes amb diverses activitats, com són exposicions, música en viu, projeccions, tallers i parades de gastronomia i artesania. Així, aquest dissabte centenars de visitants vinguts d'arreu han tornat a omplir els carrers d'aquest municipi de 460 habitants per gaudir de les noves obres que els artistes enllesteixen aquests dies i veure els murals d'anteriors edicions. El temps també ha acompanyat i això fa que des de l'organització encara es mostrin més optimistes pel que fa l'edició.

 

 

Art mural de 13 artistes 

En aquesta edició hi participen 13 artistes que fins diumenge pinten les seves creacions. Així mateix, durant el dissabte els visitants també poden gaudir de l'art de 5 artistes convidats que elaboren creacions d'un dia en formats reduïts de 2×2 metres. Els muralistes encarregats d'embellir els murs i parets de Penelles en aquesta 7a edició del Gargar són: Blazy, Bublegum, Djoels, Gaià Associació, Gerada, German Martínez, Guillem Font, Licea, Nespoon, Pango i Co, Roser Capdevila, Soen Bravo i Twopy.

 

 

Roser Capdevila, invitada especial

L'edició d'enguany ha comptat amb la participació especial de la creadora de 'Les Tres Bessones', Roser Capdevila. Durant quatre dies, la il·lustradora, juntament amb les seves filles i una neboda, han pintat un mural basat en el conte 'Les Tres Bessones, en Ton i la Guida', adaptació del conte tradicional 'Hänsel i Gretel'.

 

 

Al dibuix de grans dimensions s'hi poden veure les tres germanes enfilades a un arbre mentre observen els personatges del conte dirigint-se a la casa feta de llaminadures on hi viu la bruixa. Tot això, sota l'atenta mirada de la Bruixa Avorrida que observa l'escena des de darrere un arbre situat al marge esquerra de l'obra. «Estic satisfeta i contenta d'haver-ho aconseguit perquè feia anys que volia fer un grafiti però necessitava una paret i gent que m'ajudés, i ens ho hem passat bomba», ha explicat Capdevila. Això sí, la il·lustradora ha assegurat que el de Penelles ha estat el seu primer i últim mural que fa ja que fer una obra d'aquestes dimensions «és molt cansat», ha argumentat.

 

 

“Ho estic gaudint”

Una de les artistes que participa en aquesta edició és la polaca Nespoon, que ha valorat la bona organització del certamen i el fet que el municipi estigui ple de murals i art. «M'agrada molt aquest festival, és genial», a més d'afegir que està gaudint força de l'experiència. La muralista està enllestint una obra amb motius florals feta amb pintura blanca sobre un fons marró que s'inspira en el patró d'una mantellina que l'artista va trobar.

 

 

Un altre dels artistes participants és Blazy, d'origen ucraïnès i establert a Catalunya des de fa anys. També és el primer cop que participa al Gargar i, en el seu cas, aquest diumenge preveu enllestir una obra feta amb colors vibrants que té com a missatge la necessitat de protegir el planeta. «És l'únic que tenim. Tots vivim al mateix planeta i és important tenir-lo cuidat», explica.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *