652 persones amb sospita d’ictus el 2021

L’hospital Joan XXIII de Tarragona va atendre 652 persones amb sospita d’ictus el 2021. El centre és el de referència per casos d’aquesta patologia a la demarcació i disposa d’una unitat d’ictus especialitzada, que participa en assaigs clínics internacionals a la recerca de nous fàrmacs per tractar i prevenir els ictus. Segons dades del Departament de Salut, una de cada sis persones en patiran un. 

L’hospital disposa dels dos tractaments necessaris: la trombòlisi endovenosa, un fàrmac que permet dissoldre el trombe que obstrueix l’artèria cerebral; i la trombectomia mecànica, que consisteix a introduir un catèter en una artèria de la cama fins a arribar al trombe que obstrueix l’artèria del cervell i retirar-lo.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Departament de Salut i la Fundació Ictus han posat en marxa aquest dissabte una campanya, protagonitzada per la nedadora olímpica i plusmarquista mundial, Mireia Belmonte, perquè la població actuï ràpid davant d’un possible ictus i truqui immediatament al telèfon 112. 

Sota el lema, “Davant l’ictus truca ràpid al 112. No t’ho pensis“, l’espot posa el focus en ensenyar a la població a reconèixer els seus símptomes i a actuar de pressa. La campanya alerta que si es nota un canvi brusc en la persona, com la pèrdua de força a una banda del cos, canvis en la parla o en el gest de la cara, cal trucar amb rapidesa al 112. L’ictus és una alteració brusca de la circulació de la sang al cervell, produïda pel taponament o trencament d’una artèria.