Sense Categoria

La 64a Fira de Sant Miquel de Lleida creix en superfície d’exposició

Avatar
  • setembre 20, 2018
  • 5 min read
La 64a Fira de Sant Miquel de Lleida creix en superfície d’exposició
L'autor de la litografia de la 64a Fira de Sant Miquel, Joanpere Massana, amb representants de les diferents institucions

L'autor de la litografia de la 64a Fira de Sant Miquel, Joanpere Massana, amb representants de les diferents institucions | LleidaDiari.cat

 

La 64a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida i la 33a edició d'Eurofruit comptaran amb la presència de 325 expositors directes, una desena més que l'any anterior. Ambdós certàmens, que se celebren de forma paral·lela, augmenten enguany un 30% la superfície d'exposició, que serà de 64.000 metres quadrats, en bona part per l'espai que ocuparan els tractors, que només participen a Sant Miquel de forma bianual. La fira lleidatana encara amb bones perspectives aquesta edició i manté la seva aposta per la professionalització i la internacionalització. La inauguració anirà a càrrec de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, mentre el ministre Luís Planas serà l'encarregat de la cloenda. També visitaran Sant Miquel i Eurofruit el president i el vicepresident del Govern, Quim Torra i Pere Aragonès.

 

Fira de Lleida acollirà entre els dies 27 i 30 de setembre la 64a Fira de Sant Miquel (Saló estatal de la maquinària agrícola) i la 33a d'Eurofruit (Saló internacional del sector de la fruita). Ambdós certàmens creixen en expositors i també en superfície expositiva, sobretot per la presència enguany de firmes de tractors. En total, seran una dotzena les empreses d'aquest sector, que oferiran una mostra d'uns 150 tractors de diferents marques i models en els més de 10.000 metres quadrats de superfície que ocuparan a la fira. Cal recordar que la presència de tractors a Sant Miquel és de caràcter bianual, ja que les empreses alternen la participació anualment entre aquest certamen i la Fira de Sant Josep de Mollerussa.

 

Els sector més presents a Sant Miquel

Destaca especialment enguany el creixement de les empreses dels sectors del reg, de l'automoció, i del viverisme. Però també mantindran la seva participació a Sant Miquel i Eurofruit els de la maquinària agrícola, dels drons i l'agricultura de precisió, els equips i els serveis per a l'agricultura i la ramaderia, els productes agroalimentaris de proximitat, els fertilitzants, el fred industrial, la maquinària d'obra pública, els sindicats agraris, l'automoció, els serveis financers i les assegurances, entre altres.

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

 

Durant la presentació del doble certamen firal, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha reiterat aquest dijous l'aposta de Sant Miquel i d'Eurofruit per seguir potenciant la seva professionalització i internacionalització. En aquesta edició, comptaran amb la presència de representants de França, Portugal, Itàlia, Polònia i Guinea. Però, Larrossa ha ressaltat, també, l'increment de peticions d'assistència de Nigèria, Guinea Bissau, Algèria, Qatar, Pakistan i l'Índia. D'altra banda, Fira de Lleida ha convidat a visitar divendres Sant Miquel els alcaldes i representants d'una cinquantena de municipis de la Franja amb la voluntat que es facin seva la fira lleidatana i de potenciar les relacions i la cooperació entre territoris veïns, segons ha explicat l'alcalde de Lleida.

 

Es preveu una fira de Sant Miquel «profitosa»

Fèlix Larrosa s'ha mostrat convençut que la d'enguany serà una fira «profitosa» després de les darreres males campanyes agràries, especialment en fruita de pinyol, i confia que s'incrementin els visitants tenint en compte que hi haurà el Sant Miquel entremig, festiu local a la capital del Segrià. A banda del Dia de la ciutat, que es commemorarà aquell dia, el divendres 28 serà el Dia de l'Horta i també el Dia de la comarca. Ambdós certàmens també han programat un total de 60 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions de drons en agricultura de precisió, reunions professionals. Entre aquestes, destaquen les jornades de Sanitat Vegetal i sobre el futur de la PAC post 2020 del Departament d'Agricultura, a més d'altres relacionades amb el reg, l'agricultura o la ramaderia. També es consolida la mostra d'aliments del territori i del mercat de l'hort a taula. Així mateix, se celebrarà un maridatge d'oli amb fruita organitzat per la DOP Les Garrigues.

 

Durant la fira també es farà entrega de la 47a edició del Premi al llibre agrari, que enguany ha rebut 25 treballs, i del 3r Premi a l'article tècnic agrari, en el qual s'han presentat onze articles. A la vegada, es lliurarà el 22è Premi a la innovació tecnològica i seguretat en el disseny de màquines agrícoles i dels equips de la indústria agroalimentària. La inauguració de Sant Miquel i Eurofruit tindrà lloc el dijous 27 de setembre a les 11.30 hores i anirà a càrrec de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà. L'encarregat de cloure el certamen serà el ministre d'Agricultura, Luís Planas, el diumenge 30 a 12.00 hores del migdia.

 

La vista de Quim Torra a Sant Miquel

Així mateix, també està previst que visitin la fira lleidatana el president del Govern, Quim Torra, i el vicepresident Pere Aragonès, divendres i dissabte, respectivament. En aquest sentit, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha volgut destacar l'aposta de l'executiu català per la Fira de Sant Miquel com a mostra de suport del Govern al conjunt del sector agrari del país, especialment després d'uns darrers anys de dificultats.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *