La 55a Fira de l’Oli i les Garrigues promocionarà el territori de la mà de l’Aplec del Caragol i els torrons d’Agramunt

Imatge d'arxiu de la Fira de l'Oli de les Garrigues | LleidaDiari.cat

 

A mesura que ens anem aproximant a la 55a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que es durà a terme a les Borges Blanques els pròxims 19, 20 i 21 de gener de 2018, va donant a conèixer més novetats destacades d'aquest certamen. Així, aquest dimecres han donat a conèixer tres accions importants com un tast solidari de caragols, organitzat per la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), que des del 2013 està agermanada amb el Patronat Fira de les Garrigues. Precisament, l'agermanament d'aquest any del Patronat serà amb el certamen més dolç, la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt, per tal de promocionar conjuntament dos dels productes estrella de la gastronomia lleidatana i catalana.

  

 

Igualment, aquesta edició 2018 innova incorporant la possibilitat de gaudir d'una autèntica experiència garriguenca, que permetrà que un grup limitat d'assistents el dissabte al matí a la Fira pugui aprendre en directe al camp com es cullen les olives, visitar una típica cabana de volta garriguenca, celebrar-hi un esmorzar de brasa, i finalitzar amb un tast d'olis, tot i que els responsables del certamen estan buscant la manera que els visitants es puguin endur l'oli de les olives que hauran collit ells mateixos.

 

Pel que fa a la degustació de caragols, la previsió és de preparar 800 racions pel dissabte a migdia, cada una a un euro, i que tota la recaptació es destini a l'ONG Càritas Diocesana de les Borges Blanques. L'acció comptarà amb el patrocini de l'Ajuntament de la capital de les Garrigues i de la Cooperativa Agrícola El Soleràs, així com amb la col·laboració del Gremi de Forners i l'Escola d'Hosteleria de Lleida.

La consellera d’Agricultura Meritxell Serret i el periodista i escriptor lleidatà Francesc Canosa seran els encarregats d’apadrinar l’agermanament d’aquests dos importants certàmens, que es durà a terme el dissabte a la tarda en el marc de la Fira. Els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir, i d’Agramunt, Bernat Solé, han expressat que han convidat a participar telemàticament a Serret per homenatjar el legítim govern català a l’exili i garantir la participació de la màxima responsable agroalimentària de Catalunya al certamen.