4 detinguts pels “aldarulls” del passat 22 de maig a la seu del PP

4 detinguts pels “aldarulls” del passat 22 de maig a la seu del PP| Text i fotografies: Laura Biela

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut avui 4 persones que el passat 22 de maig haurien protagonitzat actes de violència urbana, provocant desordres públics i danys a la seu del Partit Popular (PP) de Lleida i a l’entrada de l’edifici on s’ubiquen aquestes oficines.

Els fets van tenir lloc a la capital del Segrià en finalitzar una manifestació convocada pels sindicats de treballadors de l’ensenyament per protestar en contra de les retallades. Aleshores, segons han explicat els Mossos d’Esquadra, un grup de persones va continuar la marxa per la Plaça de Sant Joan, on està ubicada la seu del PP, i allà una trentena d’ells haurien accedit per la força a les oficines, causant els “delictes de desordres públics, violació de domicili jurídic, danys i falta de lesions a les persones que es trobaven al seu interior”. Els detinguts haurien llençat diversos papers que hi havia sobre les taules de treball, causat lesions lleus a la gerent, tirat uns papers encesos en un paraigüer i, a la sortida, haurien arrencat un extintor que van buidar per les escales de l’edifici.

Les denúncies interposades pels perjudicats i la posterior investigació duta a terme pels Mossos d’Esquadra ha permès la identificació i detenció d’algunes de les persones que haurien participat en els aldarulls. Els agents els imputen els delictes de desordres públics i violació de domicili jurídic (per accedir a l’interior de la seu d’aquest partit polític en contra de la voluntat del seu titular). Cap d’ells té antecedents policials. Els detinguts són: JP.F.F de 23 anys i nacionalitat espanyola; G.G.E. de de 21 anys i nacionalitat espanyola; A.S.M. de 19 anys i nacionalitat espanyola; i X.V.T. de 26 anys i nacionalitat espanyola. Els detinguts passaran a disposició judicial demà dijous al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Després de conèixer la notícia, el moviment estudiantil ha fixat una concentració a les portes de la comissaria dels Mossos d’Esquadra per protestar contra aquestes detencions. Un dels participants en la protesta ha explicar a lleidaalminut.com que les detencions s’han dut a terme “quan els estudiants sortien de la universitat i es desplaçaven a l’acampada de Cappont”. Així mateix, ha assegurat que encara “no els hi han donat cap tipus d’explicació sobre de què se’ls acusa” i ha demanat la seva posada en llibertat.