3.000 nens participen en les activitats d’estiu de la Paeria

3.000 nens participen en les activitats d’estiu de la Paeria| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Uns 3.000 nens de Lleida participen en les activitats d'estiu que organitza l'Ajuntament de la ciutat per mitjà dels programes Esportmania, Estiu de Petits i Estiu de Joc. 

Esportmania arriba enguany a la seva 32a edició. Enguany, ofereix als infants i adolescents de 3 a 16 anys un conjunt de propostes que combinen l’esport, l’oci i l’educació, alhora que permet als pares i mares conciliar la vida familiar i laboral durant l’estiu. El programa esportiu de l’Ajuntament de Lleida forma part del conjunt de l’oferta educativa i d’oci que ofereix la Paeria als infants de la ciutat i les seves famílies i hi participen en global prop de 3.000 nens i nenes. 
 
A dia d'avui, encara queden places lliures a les activitats d’agost de Cappont, al segon torn de Balàfia del juliol i també al Secà de Sant Pere. Així mateix queden places al segon torn del juliol del Campus de rítimica, al d'handbol i també a natació i aquagym a Balàfia i Cappont.
 
Escola de Triatló
El proper curs escolar l’Ajuntament de Lleida posarà en marxa una Escola Municipal de Triatló per a nens i nenes de 7 a 14 anys, tutelada per Eva Ledesma. Aquesta escola formarà part del programa Escoles Esportives municipals específiques i es basarà en els esports de natació, ciclisme i carrera a peu.
 
L’activitat es desenvoluparà per grups d’edat: pre benjamí, 7-8 anys; benjamí, 9-10 anys; aleví, 11-12 anys; i infantil, 13-14 anys. Cada grup desenvoluparà un nivell diferent d’activitat, adequat a l’edat. Per exemple, en el cas dels més petits, els prebenjamins, els nens i nenes faran jocs locomotors de carrera i habilitats sobre la bicicleta. En l’àmbit de la natació es faran jocs per aconseguir autonomia en el medi, com ara salts o llançaments, i en la pràctica de la bicicleta es faran exercicis per conèixer les principals tècniques per dominar la bicicleta.