El 2n Festival Birramoll de Mollerussa es trasllada al parc municipal

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El parc municipal de Mollerussa serà l'escenari aquest dissabte dia 20 del segon Festival Birramoll, que tindrà com a protagonista una nova versió de la cervesa Matoll Mollerussa, amb disseny d'etiqueta nou i millorada en les notes de tast, i els concerts del trio Pascual&els Desnatats, format per membres de La Terrasseta de Preixens, i Pinga Patxot, un quartet de músics de Ponent inspirat per la música tradicional de l'Europa de l'Est i els ritmes mediterranis. La presentació de la nova versió de la Matoll Mollerussa s'ha fet aquest dimarts al Bar de L'Amistat de la mà de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el responsable de Matoll, Jordi Segarra, i del coordinador de la regidoria de Cultura, Àlex Culleré.

 

Pel que fa a la renovada cervesa, la Matoll&Mollerussa que es podrà tastar al festival segueix estant elaborada amb aigua del Canal tractada per donar-li identitat del territori i es complementa en aquesta ocasió amb notes de préssec, segons ha explicat Jordi Segarra. El responsable de la cervesera s'ha mostrat molt satisfet pels resultats obtinguts amb la primera versió de la Matoll Mollerussa, amb etiqueta dissenyada per Sergi Gaya, de la qual se n'han venut prop de 5.000 llibres en un any, dels quals 3.000 han estat en ampolla i una part també s'ha exportat a França, ha dit.

 

En aquesta segona versió, el disseny de l'etiqueta ha anat a càrrec de l'artista local Carme Maria Martín, que va ser la guanyadora del Concurs de cartells de la Festa Major. L'autora ha explicat que ha volgut fer una il·lustració amb un disseny vistós per la gamma cromàtica escollida que representa una dona amb unes llargues trenes que recorden la civada. En aquest sentit, Marc Solsona ha valorat el disseny de cada una de les etiquetes, que cada any farà un artista local diferent, ja que es vol que la Matoll Mollerussa sigui un altre element de promoció de la ciutat amb un recorregut artístic a la darrera.

 

La nova versió de la cervesa es podrà provar al festival

La nova versió de la cervesa es podrà provar al Festival Birramoll, nascut de la col·laboració encetada ara fa dos anys amb Birra i Mots, la proposta feta per maridar cervesa i literatura a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, els responsables de la qual, Diana Solé i Josep Miquel Varea, també presents en la roda de premsa. La idea, que va tenir molt bona acollida, va evolucionar en el festival, el qual, a banda de la cervesa, tornarà a donar protagonisme a la música de proximitat de la mà dels grups Pascual&els Desnatats i Pinga Paxot.

 

Enguany com a novetat també s'ha pensat en el públic infantil amb la Cia. Sacespectacles. La festa també comptarà amb la participació de l'Agrupament Escolta Cal Met, que seran els encarregats de l'elaboració i venda d'entrepans i de portar la barra, on es podran tastar totes les variants de la firma Matoll, que es podran consumir amb una copa específic dissenyat especialment també col·leccionable com les ampolles.