Arrenca la 28a Mostra Gastronòmica de les Garrigues

La 28a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues, comença aquest dissabte, 5 de novembre, amb la participació de vuit restaurants de la comarca, incorporant-ne dos més en aquesta nova edició: el restaurant Bar Sol, de Vinaixa i el Restaurant Cal Ferran, de Bellaguarda. Tots vuit elaboraran menús especials els caps de setmana i festius, fins al 18 de desembre. 

Avui dijous, 3 de novembre, s’ha presentat aquesta nova edició del certamen culinari amb un acte a la Cooperativa de Vinaixa que ha comptat amb la presència de dos dels cuiners dels restaurants que hi participen, autoritats i organitzadors, i on s’ha pogut fer un tast d’alguns dels plats que es podran degustar durant la Mostra Gastronòmica.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Mostra d’enguany compta amb vuit restaurants de la comarca, cinc dels quals han aconseguit ja el distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra” creat el 2021 pel Consell Comarcal de les Garrigues i que distingeix aquells establiments de restauració que aposten per l’oli d’oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori. 

Aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l’oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019.

Com en les edicions anteriors, l’oli d’oliva verge extra de les Garrigues té un paper protagonista en els plats que es poden degustar a la Mostra Gastronòmica, ja que és un dels motors econòmics de la zona i marca el paisatge de la comarca. 

Les persones que demanin menú de la mostra en algun dels restaurants, podran participar en el sorteig de sis lots de productes de la comarca (amb oli, vi, fruita seca, mel, etc.). A més, se sortejaran tres lots de productes de la cooperativa Mengem Garrigues.

Els restaurants que participen en aquesta 28a Mostra Gastronòmica de les Garrigues són: 

-Restaurant Ca la Margarida de l’Albi 
-Restaurant La Placeta d’Arbeca 
-Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques 
-Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques 
-Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
-Restaurant Cal Ferran de Bellaguarda
-Restaurant Mon’s La Llena de la Pobla de Cérvoles
-Restaurant Bar Sol de Vinaixa