23 alumnes de l’IES Lladonosa de Lleida comencen a cursar enguany el Batxillerat Internacional

23 alumnes de l’IES Lladonosa de Lleida comencen a cursar enguany el Batxillerat Internacional| Text i fotografia: ACN

 

Un total de 23 alumnes de l'IES Lladonosa de Lleida ha començat a cursar enguany el doble Batxillerat, és a dir, l'internacional i el nacional. El centre lleidatà és el tercer de caràcter públic que comença a impartir aquest model i aquest dilluns s'ha presentat oficialment tot i que les classes ja van començar la setmana passada. 

Segons ha explicat el director del centre, Santi Pubill, la meitat de la classe està formada per alumnes de Lleida i l'altra són de municipis de la demarcació. Els alumnes destaquen que les classes són més ''dinàmiques i participatives'', i asseguren que han escollit aquest model pel plus de continguts que reben i que els permetrà anar a la universitat a l'estranger.
 
L'IES Lladonosa de Lleida ha començat a impartir aquest curs 2015-2016 la doble titulació de Batxillerat, és a dir, la normal i la de l'internacional on és una institució la qui s'ocupa de gestionar la ''cohesió d'uns estudis homologables i exportables a tot el món''. Segons el director del centre, ''està molt controlat i guiat'', i els alumnes, a part dels continguts, tenen una metodologia diferent a la de la ''classe magistral''. És per això que treballen la ''part social i humana de la persona''. 
 
Pubill ha recordat que aquest tipus de Batxillerat s'està fent a uns 150 països de tot el món i ''la gràcia'' és que es pot extrapolar a qualsevol universitat on estigui contemplat sense necessitat de convalidar els estudis i amb el reconeixement d'uns aprenentatges de ''qualitat''. D'aquesta manera, els alumnes tenen més facilitats per anar a l'estranger però segons Pubill, en el cas del Lladonosa de Lleida, n'hi ha molts que ho fan més pel ''plus de continguts i metodologia'' que per marxar en un futur.
 
A Catalunya hi ha 13 instituts que apliquen aquest Batxillerat, dels quals 3 són públics. Hi ha el Vicens Vives de Girona, que ja fa anys que l'imparteix, i enguany han entrat el Gabriel Ferrater de Reus i el Lladonosa de Lleida. L'any que ve està previst que es faci també al Moisès Broggi de Barcelona, ja que la voluntat del Departament d'Ensenyament és que s'imparteixi almenys en un institut públic de cada demarcació.
 
Els alumnes passen una selecció de notes i els fan una entrevista per poder cursar aquest Batxillerat. Segons Pubill, també hi té molt a veure la ''motivació'' personal per poder-hi entrar, ja que a part de ser ''bo'' en els estudis cal que tinguin moltes gener de fer-ho, ja que hauran de treballar més que un alumne normal. Publill també ha explicat que la metodologia que es fa servir és molt semblant a l'anglosaxona, deixant de banda la classe magistral i donant més importància a la part pràctica i l'aprenentatge de l'alumne.