Sense Categoria

La 21a Fira de l’Oli Verd de Maials tanca portes amb la venda de 14.000 litres

Avatar
  • novembre 19, 2018
  • 3 min read

Pla mitjà de dues persones fent una degustació de pa amb oli | LleidaDiari.cat

 

La 21a la Fira de l’Oli Verd de Maials ha tancat portes aquest diumenge amb l'assistència de més de 12.000 persones i la venda d'uns 14.000 litres d'aquest producte. El certamen, que s'ha allargat durant tot el cap de setmana i en el marc del qual s'han dut a terme diverses degustacions i tallers, està plenament consolidat i vol potenciar aquest tipus d'activitats paral·leles de cara a les pròximes edicions, així com ampliar la superfície d'exposició de maquinària agrícola. Pel que fa a la campanya de recollida de l'oliva, enguany en destaca la seva qualitat tot i que caldrà analitzar els efectes que hagi pogut causar l'arribada tardana de les pluges a les zones on el cultiu continua sent de secà. El saló compta amb gairebé un centenar de parades però el seu producte protagonista és l'oli verd elaborat a la cooperativa de Maials.

 

Donar a conèixer aquest «tresor» és un dels principals objectius d'una fira per on han passat uns 12.000 visitants durant tot el cap de setmana i que vol apostar per programar més tastets, maridatges i tallers de cara a les pròximes edicions. Així ho ha dit l'alcalde d'aquest municipi del Segrià, David Masot, que també ha criticat que al mercat s'hi puguin trobar etiquetats com a «verge extra» olis que no compleixen aquestes característiques. Durant els dos dies de certamen s'han venut uns 14.000 litres d'oli, segons els primers càlculs aproximats de la Cooperativa Foment Maialenc. El seu president, Josep Segura, també ha destacat la «bona qualitat» de la campanya d'enguany, encara que ha dit que caldrà veure si finalment s'assoleix la xifra d'1,3 milions de quilos d'olives que es van preveure en un principi.

Pla mitjà d'un treballador de la cooperativa de Maials

Pla mitjà d'un treballador de la cooperativa de Maials | LleidaDiari.cat

 

 

Tot i que el gruix de la producció es troba actualment en zona de regadiu, on de forma estable se'n recullen més de 900 tones, l'arribada tardana de les pluges podria afectar els resultats a la part de secà. A banda del saló, durant tot el cap de setmana s'ha pogut visitar el molí, on aquests dies es treballa a ple rendiment. A la vegada, la fira és un aparador per promocionar les activitats que es duen a terme al municipi i donar a conèixer el patrimoni de la localitat. La cloenda del certamen ha anat a càrrec del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *