2.000 persones surten al carrer contra les retallades en educació

2.000 persones surten al carrer contra les retallades en educació| Text i fotografies: Laura Biela

 

Més de 2.000 persones han sortit aquest dimarts al carrer per protestar contra les retallades que s’estan fent en l’àmbit de l’educació. Al llarg de la marxa s’hi han deixat veure persones de totes les edats: des d’infants, fins a jubilats, passant pels propis alumnes, els pares d’aquests i molts professors.

La marxa ha començat minuts després de les 18.00 hores des de l'edifici d'Ensenyament i durant més de noranta minuts ha recorregut les diferents vies de la ciutat fins arribar a la Plaça de la Pau, on tots els participants en aquesta protesta s'han aplegat a la vora de l'escenari per escoltar el manifest redactat, consensuat per tota la comunitat educativa.

El discurs, llegit entre un professor, un pare i dos alumnes de segon de Batxillerat, deia prou a l'increment del nombre d'alumnes a les aules, “prou” a la pèrdua dels drets socials, “prou” a la reducció del pressupost que es destina als centres públics, “prou” a les noves taxes i prou a l'augment de les actuals. I es que tots els allí presents persegueixen el mateix objectiu: que no continuïn les retallades en aquest sector. 

Per la seva part, l'Ismael Alfaro, president de la Federació d'Associacions de Mares i pares d'alumnes de Catalunya (FAPAC) a Lleida, ha recordat que les ampes de les escoles estan “ara més que mai” a la vora dels professors, “per lluitar per una escola digna”. “Hem d'estar units. L'educació és una inversió i no pot ser que s'estigui jugant amb ella d'aquesta manera”, ha explicat.

L'acte ha estat organitzat pels sindicats CC.OO., UGT, USTEC-STE, ASPECTC-SPS, ANPE, CSIF i PUDUP. A la protesta també s'ha adherit la FAPAC, la Junta de Personal Acadèmic de la Universitat de Lleida, el sindicat JUNTS, el Consell de l’Estudiantat, l'Assemblea d’indignats/des de la UdL i el moviment del 15M, entre d'altres.

La solució: mobilitzar-se

Abans d'acabar l'acte s'ha recordat a tots els allí presents que l'única solució per canviar aquest aspecte són les mobilitzacions. Per aquest motiu, està previst que el proper dimarts a les 18.00 hores es reuneixin de nou a la Plaça Sant Joan els sindicats, els professors i els pares per fer una assemblea. L'objectiu: buscar solucions e intentar acabar amb el problema de les retallades el més aviat possible.