Atenció: Posen més de 200 denúncies diàries per no portar el cinturó

En la darrera campanya policial preventiva d’ús de sistemes de seguretat passiva coordinada pel Servei Català de Trànsit (SCT), que va tenir lloc entre el 12 i el 18 de setembre, Mossos d’Esquadra i Policies Locals van interposar en aquests set dies 1.881 denúncies, de les quals 1.621 (86,18%) per no dur el cinturó de seguretat, 141 (7,5%) per no dur el casc i 119 (6,33%) per no utilitzar els sistemes de retenció infantil (SRI).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En el cas del cinturó, en el decurs d’una setmana, es van posar una mitjana de més de 200 denúncies diàries, la majoria a conductors. Així, es van sancionar 898 conductors, 490 acompanyants dels seients davanters i 233 passatgers dels seients posteriors. 

Segons dades provisionals, 49 de les víctimes mortals o ferides greus que hi va haver l’any passat a les carreteres i autopistes catalanes no duien el cinturó cordat. Això suposa que un 7% de morts o ferits greus d’accidents de trànsit en zona interurbana durant el 2021 no duien lligat aquest element de seguretat passiva.

No fer servir els dispositius de seguretat passiva o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. De fet, no portar el cinturó, SRI o casc és, juntament amb la velocitat i la conducció sota els efectes de l’alcohol i altres drogues, una de les principals causes de lesions derivades dels accidents de trànsit.