Sense Categoria

Uns 170 voluntaris inscrits per al recompte de persones sense llar a Lleida

Avatar
  • octubre 23, 2018
  • 3 min read

Imatge del cartell | LleidaDiari.cat

 

Uns 170 voluntaris i voluntàries s’han inscrit per fer dimecres el recompte nocturn de persones sense llar a Lleida que tindrà lloc aquest dimecres dia 24 d'octubre. Els equips que sortiran al carrer estaran formats de quatre o cinc persones i rebran una formació breu. Els diferents grups comptaran amb un coordinador (tècnics de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones o voluntaris amb experiència d’entitats socials) i es repartirà les 41 zones en què s’ha distribuït el mapa de la ciutat. La sortida es farà cap a les 21.30 hores i la tornada es preveu a mitjanit. Les persones interessades encara poden apuntar-s’hi fins demà dimarts omplint el formulari.

 

L’Ajuntament de Lleida ha impulsat un nou cens de persones sense llar per saber el número i el perfil de les persones que dormen al carrer o en allotjaments socials per millorar les polítiques d’atenció a aquest col·lectiu i sensibilitzar la ciutadania. D’aquesta manera, la ciutat torna a mostrar el seu compromís social amb les persones sense llar, sent aquest el tercer que es fa a Lleida (2008 i 2016). En el marc del moviment paneuropeu de ciutats «The European End Street Homelessness campaign», l’objectiu és aconseguir que l’any 2020 no hi haigi persones dormint al carrer.

 

Per fer el recompte s'utilitzarà una enquesta d'observació que aportarà dades bàsiques (nombre de persones que dormen al carrer, gènere, ubicació, l'edat aproximada, etc.). Els dies abans i després del recompte els educadors de carrers duran a terme entrevistes a aquelles persones que hi accedeixin, per disposar d'una informació més qualitativa (el temps que es troba en aquesta situació, l’estat de salut, nivell d'estudis, com cobreixen les necessitats bàsiques, on cerquen ajuda si es troben malament, etc.).

 

Conèixer les dades quantitatives i qualitatives és una eina imprescindible per planificar polítiques socials adequades atenent a la realitat de cada moment i complementa la tasca dels educadors de carrer que fan sortides cada setmana per atendre al col·lectiu de persones sense llar. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida, que a través de la Càtedra d’Innovació Social, analitzarà les dades, i del suport de la Fundació Arrels de Barcelona i la xarxa d'entitats socials d'atenció a les necessitats bàsiques.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *