Comarques

La 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa preparada amb novetats

El programa recupera la Borsa Interpirinenca de Cereals i l'Aplec de Joves del Camp

Mar Laborda
  • febrer 22, 2023
  • 2 min read
La 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa preparada amb novetats

Fira de Mollerussa ja ho té gairebé tot a punt per a la 150a Fira de Sant Josep, del 17 al 19 de març. L’alcalde i president de l’ens firal, Marc Solsona, acompanyat del director Xavier Roure, han presentat aquest dimarts el programa de la 43a edició de les jornades tècniques que es desenvolupen en el marc del certamen. 

La principal novetat és la recuperació de la Borsa de Cereals, que arriba a la seva vintena edició, i l’Aplec de Joves del Camp. S’incorpora al programa la jornada ‘Reg i Futur’ dels Canals d’Urgell que es farà el 16 de març. L’any passat només es van poder celebrar vuit jornades tècniques.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La resta de jornades tractaran un ampli ventall de temàtiques relacionades amb l’entorn del sector agroalimentari. Destaquen entre aquestes, les noves varietats i millora del rendiment del panís, la reforma de la PAC amb els nous requisits ambientals inclosos, l’emprenedoria al món rural, les plaques solars, la fertilització i sòls, les novetats en fitosanitaris, el reg de precisió o les glaçades en temps d’escalfament global i pedregades a Ponent.

 

També hi haurà altres sessions com les demostracions de maquinària en l’aplicació d’herbicides i fitosanitaris o l’acte previ a la Borsa Interpirinenca de Cereals, amb una conferència d’anàlisi econòmica global enfocat des del punt de vist del cereal a càrrec de Rafel Doménech, del BBVA.

La remodelació enguany dels recintes firals inclou la utilització del Pavelló Verd com a espai interactiu per a la presentació de productes, sales de jornades i àrea d’expositors. Aquesta modificació d’usos permetrà habilitar diferents sales a peu pla que acolliran algunes de les jornades previstes i que s’afegeixen així a altres espais com L’Amistat, el Centre Cultural, l’edifici de la Casa Canal i l’Institut Mollerussa.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *